Warpaint

Ha az ember az amerikai indie szcénára gondol, egyből New Yorkra gondol, pedig érdemes egy kicsit nyugatabbra is elmenni, hiszen Los Angelesben megtaláljuk az idei év legígéretesebb zenekarát.

Warpaint nem egy megszokott felállású banda, itt nem találunk egyetlen borostás arcot se, csak bájos hölgyeket. A tavaly év egyik legjobb ep-jével (Exquisite Corpse) jelentkező csapat nem akárkitől kapott segítséget, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa, John Frusciante segített a keverésben, igaz az ő helyén a banda régi dobosa található most már.

Zenéjük ötvözi pszichedelikus rock-ot a post-punk ritmusával, és nem kevés intimitást visz bele a hangzásvilágába. Csajbanda révén lehet, hogy sok férfi elkerülné őket azzal a feltétellel, hogy lányos a zenéjük. Ők nagyot tévednek, hiszen sikerült olyan remek hangzásvilágot kialakítaniuk, ami mögött sok fiúzenekar elbújhatna.

Idén novemberben adták ki a The Fools című lemezüket, melyet szinte mindenhol az egekbe magasztalnak, persze megérdemelten, szóval ne csodálkozzunk ha az idei top listákon előfordulnak az első hely környékén.

Myspace: http://www.myspace.com/worldwartour