Hadouken! @ Corvinus Egyetem

Tegnap este újra 2008-ban érezhettük magunkat, amikor is a new rave bandák szinte elkerülhetetlenek voltak. A Hadouken! első magyarországi showja után kiderült, hogy miből maradtunk ki 2 évvel ezelőtt.

Nem sikerült minden zökkenőmentesen eleinte, a koncert 20 perc késéssel indult a bálkirály és -királynő választás miatt, és a bevezető Rebirth szám után egyből nekiálltak újra hangolni a dobot és szintetizátorokat, de azután beindult egy olyan buli amit egyhamar nem fognak elfelejteni a jelenlévők.

Volt itt minden, ami egy igazi rock koncerten szokott lenni, igen jól mondom, ugyanis a Hadouken! élőben egy rockbanda, és ez így jobban is működik mintha a stúdió verziói lennének a számoknak. A lényegre visszatérve, a zenekar ugyanannyira élvezte a bulit, mint a közönség. A legenergikusabb a gitáros, Daniel Rice volt, aki a koncert vége fele még egy stagediving-ot is bevállalt épp a fejünk fölött, de mindenki hozta a formáját. Az énekes James Smith egy frontemberhez méltóan kommunikált és budapestezett a közönségnek.

A másfél órás koncertre sikerült egy erőteljes setlist-et összehozni. Egyaránt játszottak az első és a második albumukról, és még a legújabb single-jüket, a Mecha Love-ot is hallhattuk. Összesen 14 szám volt, szóval minden fontosabb számukra kibulizhattuk a lelkünket.

De mint mindennek, ennek a koncertnek is megvoltak a maga rossz oldalai, ki nem találjátok mi volt, a közönség természetesen. Nem számított semmi és senki, nyugottan leverték az ember veséjét, ahelyett hogy csak ugráltak volna, nem pedig fellökik a másikat.

A helyszín fantasztikus volt, a Corvinus aulája remek hangulatot teremtett az előadásnak, csak a hangosítás lett elszúrva, az is csak a mi számunkra hála a buzgó közönségnek, aki eltolta a kordont és bekerültünk a fotósávba, egyben a hangfalak mellé is, bár legalább közel kerültünk a színpadhoz.

Összegezve a koncert a maga nevében tökéletes volt, és úgy nézz ki jövőre újra láthatjuk őket Budapesten, de akkor már új számokkal, ugyanis sikerült elkapnunk a tagokat és kideríteni, hogy jövő év februárjában várható a soron következő albumuk.