Caribou @ Gödör Klub

Úgy néz ki, csütörtök este volt az idei év legjobbnak mondható klubkoncertje és ezt nem másnak köszönhettük, mint a Caribou-nak. A Gödör színpadán megtekinthettük, hogyan játszik egy vérprofi zenekar, egyenesen Kanadából.

A koncert mindenféle szöszmötölés nélkül kezdődött el, Dan és társai felmentek a színpadra és egyből belevágtak az idei év egyik legjobb lemezének bemutatásába. A koncerten elhangzott minden egyes szám a Swim-ről, és még az előtte lévő Andora legjobb pillanatait is hallhattuk. Ilyen energikus előadókkal nem sűrűn találkozhatunk itthon, képesek voltak az embert mindig meglepni a számok alatt, hiszen sok helyen megváltoztatták az aktuális szám várt részét. Egy kis szünet és visszatapsolás után visszatértek a színpadra és a Sun című számukkal olyan katarzis volt koncert végén, hogy még most is azt dúdolja az ember hogy SunSunsunsunsun…

A zenekar felállása nem a megszokott volt, a legszembetűnőbb nem feltétlenül az lehetett, hogy elöl van a dobfelszerelés, hanem egyből kettő szett is elhelyezkedett, méghozzá egymással szemben, ugyanis a számok többségében Snaith is felkapta a dobverőket. A gitáros és a basszusgitáros hátrébb állt.

A hangzás nem volt a tökéletes, de hallhatunk már rosszabb hangosítást is itthon. A Gödör teljesen megtelt emberekkel, igaz, többségük külföldi volt, de nem volt semmi lökdösődés a koncert alatt, igazi rajongók módjára viselkedett a közönség. Koncert után Dan odajött a színpad elé és szívesen eldumálgatott a rajongókkal, de nem ez volt a legmeglepőbb dolog amit láthattunk, hanem egy olyan dolog amit kezdő zenekarok szoktak csinálni, saját maguk árulták a lemezeiket egy kis asztalnál, ez egy teljesen szimpatikus gesztus volt tőlük.

Reméljük, a következő albumuknál újra eljönnek hazánkba, addig is reménykedjünk, hogy ebben az új klub sorozatban további remek zenekarokat láthatunk a jövőben.

Advertisements