Is Tropical @ Trafó, Budapest

Tegnap este, Anglia egyik legújabb feltörekvő zenekara lépett fel a Trafó színpadán, a We Have Band előzenekaraként. Az Is Tropical tagjai szokásukhoz híven arcukat eltakarva játszottak, de az álarcok mögött nagyon tehetséges zenészek rejlenek, akiknek az első lemezét alig várjuk.

Kisebb tömeg gyűlt össze a teremben, majd fél tíz körül a Tan Mannel elkezdődött a koncert. A színpadon megjelenő három srác egy rosszabb csöves benyomását keltették volna az átlag emberben a szakadt melegítőtől fogva a kopott bőrdzsekiig, persze az teljesen lényegtelen, hogy mit viselnek, a zenéjükre egy rossz szót se lehetett mondani.  Még mindig nehéz megmondani, hogy milyen stílusú zenét játszanak, de mindenesetre nagyon jól működik ez a műfaj. A felállásuk nagyon egyszerű, Simonés Garry gitározik, szintizik és énekel egyaránt, Dominicmeg a dobokat üti. A dobtémák remekek voltak, ritkán látni ilyen ügyes dobost, aki mer újítani.

Az egész koncertnek csak egy hibája volt, még album nélküli zenekar lévén, nem ismertük a számok többségét, de az eddigi kis lemezek számait örömmel fogadta a közönség. Sikerült kellő katarzist kialakítaniuk a koncert végére a The GreekWhen O’ When és Seasick Mutiny hármas zárásával.

A koncert elég rövidnek tűnt, de tökéletesen megalapozta az estét. Miután elkezdték összeszedni a holmijaikat, a rajongók megrohanták a színpadok közös fotókért és aláírásokért. Majd egy kis pakolás után jött az este fénypontja, a We Have Band