Does It Offend You, Yeah? @ Dürer-Kert

A Stylewalker Chew Lips-es estje után elhozta második fellépőjét a Does It Offend You, Yeah?-t is. Mostanában szerencsések lehetünk, hiszen egyre több zenekar jut el hozzánk, tegnap este 2008 egyik legjelentősebb elektro-indie zenekarát hallhattuk a Dürer nagytermében, sajnos nem játszhattak túl sokáig idő híján.

Most nem követték el azt a baklövést, hogy előzenekarnak valami túlzottan eltérő bandát raktak volna be, hanem egy könnyed kis elektropopban utazó banda játszott, a Radio Panic. A rövid koncert után jött az este legjobban várt előadója a DIOYY.

A koncert előtt megint előjött a primitív közönség szindrómája, úgy néz ki sokan csak azért mentek el ,mert van egy olyan szám hogy “fucking monkeys are coming brr brr brr”, eléggé gáz ez így miközben ott pakol a zenekar (egyébként funky monkeys)…Pár méterrel arrébb már normális tömegbe találtuk magunkat, és el is kezdődött a koncert. Hát mit mondjak, a DIOYY-es srácok tudják, hogy kell egy jó koncertet plusz egy jó bulit összehozni. Rögtön az új lemezük Wrestler cimű számával kezdték, amire egyből az egész terem elkezdett ugrálni, méghozzá elég kulturáltan. A nagy kezdés után technikai okok miatt volt egy kis szünet (a gitár vacakolt), de ők megoldották ezt a problémát is, addig a többiek belecsaptak egy kis jammelésbe, az ének viccesre sikeredett “fuck, this is not music”. Miután újra helyre állt a rend, folytatódott az este. Szerintem a lassú számok kivételével mindent eljátszottak az első lemezükről, sajnos az új lemezükről összesen három számot játszottak. Nem meglepő módon az este egyik fénypontját a We Are Rockstarral érték el a közönségnél, de minden szám jól működött, nagyon jól rakták össze a setlistet. A Fuc..akarom mondani a The Monkeys Are Coming-al sikerült egy tökéletes zárókatarzist csinálniuk.

A zenekar tagjai ügyesen tartotta a kontaktust a közönséggel, nem tartották magukat különcöknek és simán odaadták a piájukat a közönségnek. James (énekes) teljes mértékben hozta a jó frontember imidzsét, bár kicsit túl sokat budapestezett. A hangosítás újra tökéletes volt, talán a basszusgitárt nem lehet jól hallani, de minden más jól szólt a Dürerben.

A koncert után jött a Neo lemezbemutatója, de a DIOYY annyira nagy energiabomba volt, hogy már nem volt sok erőnk még egy koncertet végig állni. Egyébként egy valamit nem értettem meg tegnap, hogy a Tesco Disco-ban mért ugyanazok a számok mentek, mint két évvel ezelőtt a Szigeten??? Remélem a Stylewalker ezek után is, ilyen remek zenekarokat fog elhozni, mint a Does It Offend You, Yeah?, alig várjuk a folytatást.

Advertisements