Does It Offend You, Yeah? interjú

Stylewalkernek köszönhetően készíthettünk egy interjút a ma esti, Dürer-kertben fellépő Does It Offend You, Yeah? szintisével, Dan Cooppal.

-Hogyan ismerted meg a zenekar többi tagját?

Hát régebben James és én együtt jártuk bulizni az éjszakába addig amíg be nem költözött ugyanabba házba, ahol én laktam. Miután egy vagy két évig mindig láttam, hogy James számokat írogat, megkérdeztem, hogy írhatnánk-e pár számot együtt. Úgy egy hónapra rá egy lemezszerződéssel találtuk magunkat és megkérdeztük néhány barátunkat, nincs-e kedvük csatlakozni az új bandánkhoz.

Mikor kezdetek el számokat írni és mi volt rátok hatással?

Úgy csináltuk, mint akármi mást egy hétvégén, nem vettük valami komolyan és nem gondoltuk, hogy kapnánk egy estét valamelyik helyi klubban, arról nem is beszélve, hogy a világ körül játszanánk.

-Úgy gondolom a legtöbb rajongótok tudja honnan jött a nevetek, de el tudnád mondani, mégis hogyan találtátok ki?

Úgy döntöttünk, erre a kérdésre többé nem válaszolunk, mert mindig megkérdezték tőlünk 🙂

– Az első lemezetek nagy siker volt. Már most rengetek pozitív visszajelzést kaptok az új lemezről. Mit gondolsz a Don’t Say We Didn’t Warn You áttöri ezt a sikert?

Szerintem ez a lemez sokkal átgondoltabb, talán az emberek nem fogják első hallgatásra megszeretni, mert sok eléggé kemény szám van rajta és nem annyira könnyed, mint az első lemez, de rengeteg jó visszajelzést kaptunk a rajongóinktól és a sajtótól mindenhonnan a világból, szóval büszke vagyok rá, hogy befogadják az emberek.

-Melyik számot szereted játszani a legjobban az új lemezről?

A kedvencem a “The Monkeys Are Coming”, azért mert egy szörnyeteg darab lett és a közönség mindig megőrül tőle! Alig várom, hogy Budapesten játsszuk először ma este.

-Véleményem szerint a John Hurt a legjobb szám a lemezről, mint tudjuk nagy filmrajongók vagytok, milyen gyakran néztek filmeket?

Nagyon sok időnk van a turnébuszon, általában berakom a fejhallgatóm és nézek egy filmet, néha egy kis sörrel, de mindig elalszom a film vége előtt.

-Az új albumborítótoknak van egy pár hipsteres jelképe, ez egy vicc vagy hipsterek vagytok?

Nem, isten ments, mi csak egy rakat ember vagyunk humorral (nevet). Nagy rajongói vagyunk az űrnek és a sci-finek, valószínűleg ez kavart meg. Tavaly voltunk a NASA-ban és volt ott néhány asztronauta, aki szerette volna, ha ott játszunk.

-A The Monkeys Are Coming Back videója humorosra sikeredett, dolgoztatok valaha szupermarketben?

Mindannyian dolgoztunk boltban, szóval megmutattuk, milyenek vagyunk három évnyi új lemez írása után munkában.

-Mit tudsz Magyarországról?

Egyik régebbi turnémenedzserünk magyar volt, és elmondta nekünk ezt az egész Budapest dolgot, hogy két város volt amit egy folyó választott ketté..Ez lesz az első fellépésünk, de tavaly voltunk egy éjszakát az Exit Festival előtt.

-Melyek a kedvenc zenekarjaid mostanában amiket hallgatsz?

Nagyon szeretem a Sleigh Bells-t és a Tripwires-t, de hallgatok régebbi cuccokat is, mint Sonic Youth vagy Nirvana.

-A rajongóitok alig várják a koncertet, reméljük jól alakul az este és hamarosan vissza jöttök.

Köszi, találkozunk a koncerten!