Bazant Pohoda Festival 2011 ajánló

Picture of M.I.A.

A remek Sziget fellépőkre nem lehet semmi panaszunk, de mégis valahogy mindig hiányoznak az éppen legaktuálisabb és legfelkapottabb előadók és pont ez az amiben jobb a Szlovákiában megrendezendő Bazant Pohoda Festival, hiszen pontosan ezeknek a kritériumoknak felel meg. Az idei nevek között is rengeteg kedvencünket megtalálhatjuk.

Miután idén újra együtt játszik a Pulp, természetesen nem hagyhatták ki a meghívásukat. Tovább a nálunk a Volton fellépő Moby és a Balaton Soundon játszóPortishead is lesz. A Lamb és a dEUS koncertje is izgalmasnak hangzik. A hölgyek közül M.I.A. fellépését nagyon irigyeljük (ideje volna már, hogy hozzánk is ellátogasson), de azért Santigold se éppen egy “senki”.

A visszafogottabbaknak ajánlott Beirut és Imogen Heap párosa. Az északi zene rajongói fütyülhetnek egy jót a Peter, Bjorn & John-al, bolondozhatnak egyet a FM Belfast-al és táncikálhatnak a Le Corps Mince De Francoise-al. Az instrumentális zene rajongói megtekinthetik a Three Trapped Tigers-t, míg a keményebbeknek ott lesz a Pulled Appart By Horses.

Számunkra a legérdekeltebb banda az Esben And The Witch, mivel eddig az angol trió legkedvencebb új csapatunk. A Battles új lemezének az őrült tempóira is tombolhatunk egyet. Lesz még a We Have Band is, akik alig két hónapja nálunk is felléptek. A The Teenagers és a Braids elhozza a maga kis indie zenéjét. A Mikachuis bepótolja tavaly elmaradt koncertjét. Az elektronikus színtéren a Simian Mobile Disco és a rendkívül felkapott Magnetic Man lesz még.

A háromnapos fesztivál viszonylag olcsó – ennyi névhez meg kifejezetten remek ár – és még messze sincsen a Trencsén melletti repülőtér. Melegen ajánljuk minden zene szerelmesének a Pohoda fesztivált.

Advertisements