Sziget 2011 program

Az idei Sziget line-up-ra senkinek nem lehet egy rossz szava sem, hiszen szinte minden műfajnak a legnagyobbjai fognak fellépni a Hajógyári szigeten. Szeretnék nektek ötleteket adni, hogy mely koncertekre lesz a legérdemesebb ellátogatni, hogy majd elmesélhessétek, milyen jó is volt az idei Sziget.

Az első napunkat nyugodtan kezdhetjük a Nagyszínpad árnyékában, hiszen már délután 3-kor hallgathatjuk a The Maccabees szerelmes dalait, az igazat megvallva ők az egyetlen zenekar akiknek még illik is a nappali fellépés. Az angolok után érdemes lesz kis vidámságot összegyűjtenünk, hiszen este a Joy Division reinkarnációja, az Interpol előadása a következő állomás. Talán az ő fellépésüket várjuk a legjobban, hiszen már lassan 10 éve működő Interpol először fogja nálunk is bemutatni depresszív post-punkját. Sajnos azEmpire of the Sun fellépése egyszerre lesz a New York-iakkal, szóval aki inkább az ausztrál elektronikát szereti, az bátran menjen a Burn Party Arénába.  Az este másik fénypontja, a hosszú szünet után visszatérő Pulp, akikkel újra átélhetjük, milyen is volt a britpop fénykora a 90-es években. Fél óra pihenő után  rohanhatunk is A38-Wan2 sátorába, hiszen a 2010-es év egyik legjobb új duóját láthatjuk, a Hurts-öt.

A csütörtöki napon sem lesz kevésbé gyenge a felhozatal, hiszen a délutánt máris az elektropop királynőjével, La Roux-val tölthetjük el. Sajnos este 8-kor újra ütközés lesz, hiszen a Szigeten tavaly is fellépő Kasabian valószínűleg már az új lemez számaival lép fel, de mi inkább válasszuk a mai elektro szintér legjobb párosát, a Crystal Castles-t, a Wan2 sátorban. Az Alice-féle őrület után a Nagyszínpadhoz lesz érdemes visszatérni, mert állítólag a The Chemical Brothers jobb mint valaha. Hajnali 1-kor, ha még van erőnk, akkor irány a Wan2 sátor, és a fiatalHudson Mohawke hip-hop, elektro előadása.

 

Talán a péntek lesz a leggyengébb nap. 4-kor láthatjuk a British Sea Power britrockját, majd nem sokkal utána eldönthetjük, hogy megnézzük Dizzee Rascalhadarását vagy Peter, Bjorn & John “fütyülését”.  Senki se csodálkozzon, ha este deja vu érzése lesz, hiszen 2009-ben szintén pénteken lépett fel a hazánkba szívesen ellátogató The Prodigy.

 

Szombatunk nagy részét a Nagyszínpadnál fogjuk tölteni. Akinek tavaly nem sikerült eljutni a CorvinosHadouken! koncertre, az most pótolhatja a new rave legifjabb generációjának fellépését, bár ők se éppen az a nappali zenekar. Következő fellépő a bájos Kate Nash lesz, akinek indie popja kellemes délutáni szórakozás lesz. Kate után már egy tapasztalt Szigetes zenekar következik, méghozzá az idén új lemezes Kaiser Chiefs. Sajnos Amy Winehouse koncertjére már nem látogathatunk el soha többé, de az hogy a 30 Seconds To Mars lép fel újra nálunk (idén másodszor)… hát egy kis megerőltetéssel jobbat is találhattak volna.

Sziget végére már elmondhatjuk magunkról, hogy láttuk az összes aktuális post-punk zenekart, hiszen 6-kor a The National fog szomorkás hangulatba hozni minket, majd egy kis szünet… najó az a szünet is egy Manic Street Preacherslesz (akik 2 éve már felléptek nálunk). Persze azt se felejtsük el, hogy az a Wan2 sátorban fellép Marina & The Diamonds is. Elérkeztünk a 2011-es Sziget utolsó nagy nevéhez, a 2009-ben még csak az A38-on fellépő White Lies-hoz, ami mára már headlinerré nőtte ki magát.