The Horrors a Dürer Kertben.

Már csak egy hét, és végre mi is láthatjuk a jelenlegi alternatív zenei szcéna egyik legjobb zenekarát, a The Horrors-t, a Dürer színpadán. A még mindig nagyon fiatalokból álló zenekar 2007 óta van a köztudatban, de már akkor a legtöbben lemondtak róluk, főleg furcsa gót stílusuk és beteg garázs rockjuk miatt, bár a tinilányok imádták őket.

Azóta kiadták a Primary Colours-t, amelynek köszönhetően (és persze az NME-nek is) mindenki egyből megszerette őket. A remek második lemez nem meglepően jól szerepelt az év végi listákon. Az idei Skying-ot már egy teljesen érett zenekarként készítették el.

Faris Badwan, a zenekar frontembere mára már szinte gyönyörűnek nevezhető orgánummal rendelkezik, amely remekül egészíti ki zenéjük merengő, pszichedelikus aláfestését. Aki csak a Strange House miatt szereti őket, szomorúan kell közölnöm, már nem játszanak élőben egy számot se a lemezről és egykori “bohóckodásukat” is maguk mögött hagyták.

November 20-án már bocsánat a szóért, de hülye az, aki kifogja hagyni a Horrors koncertjét a Dürer Kertben. Sajnos előzenekarként nem a S.C.U.M fog fellépni, de ahhoz képest a The Moog is igazán jó választás helyettük. Hiába ez a zenekar egy jelenség és az elmúlt évek egyik meghatározó zenekara, muszáj őket mindenkinek látnia.

Helyszín: Dürer Kert, Budapest
Időpont: 2011.11.20. (vasárnap)
Jegyár: elővételben 3500 Ft / helyszínen 4500
Facebook event

A Skying legújabb kislemez dala, az I Can See Through You:

És a Primary Colours nyolc perces, fantasztikus zárószáma, a Sea Within A Sea:

Advertisements