Ellen Allien és James Holden a Millenáris Teátrumban

Az Electronic Beats-nek köszönhetően továbbra is eljutnak hozzánk a jelenlegi legjobb elektronikus előadók. Decemberben nálunk is fellép a német Ellen Allien és az angol James Holden. Mindkettőjük egy-egy exkluzív, három órás dj settel készül, amelyeken természetesen legtöbb slágerüket is lejátsszák, a kedvenceik mellett.

Az elektronikai színtéren a női előadók ritkák, mint a fehér holló, de kivételek még is akadnak. Ellen Allien már 1997-ben elindította a berlini underground világ egyik meghatározóbb rendezvény sorozatát, a Bpitch Control-t, majd hamarosan ugyan ezen a néven lemez kiadót is alapított, ahonnan a berlini szcéna legjelentősebb zenészei kerültek ki, mint például a Modeselektor vagy nem más, mint Paul Kalkbrenner. Első lemezét, a Stadtkind-et 2001-ben adta ki, de hamarosan közös munkába fogott Apparat-al, és két lemezt is kiadott Sacha közreműködésével. Zenéjére leginkább az elektronika és a minimaltechno egyedi keveréke a jellemző. Érdekesség még, hogy Ellen saját ruhamárkával is rendelkezik.

James Holden neve viszont csak az elmúlt években került a köztudatba, de mára az egyik legismertebb elektro techno előadók közé tartozik. Már az Oxfordon eltöltött egyetemi évei alatt megírta egyik fontosabb slágerét a Horizons-t, majd 2003-ban ő is megalapította saját kiadóját, a Border Community-t. Saját cégénél adta ki első lemezét az Idiots Are Winning-et, amelyet rengeteg szakmai elismerés ért. Azóta olyan zenekaroknak készíthetett remixet, mint a Radiohead vagy a New Order.

Helyszín: Millenáris Teátrum
Időpont: 2011.12.03. (szombat)
Jegyár: elővételben 3500 Ft / helyszínen 4000 Ft
Facebook event

Ellen Allien tavalyi kislemeze a Sun The Rain:

Holden Radiohead remixe, a Reckoner című számból:

Advertisements