Best Gigs Of 2011

Végre elmondhatjuk, hogy egy olyan éven vagyunk túl amelyben rengeteg kedvencünket láthattuk élőben. Idén elindult több olyan koncertsorozat is, amelynek minden estéjén érdemes volt részt venni. Többek közt ezeken láthattuk a We Have Band-et, a Chew Lips-et vagy magát a The Horrors-t. Érdemes még a Szigetet is megemlíteni, hiszen az elmúlt évek egyik legjobb felhozatala volt idén. Sajnos itt-ott voltak ütközések, de mégis olyan zenekarokat láthattunk végre élőben, mint az Interpol, a Crystal Castles, Hurts és még sorolhatnánk. A továbbiakban elolvashatjátok az IndieClub öt kedvenc hazai koncertjét.

5. Does It Offend You, Yeah? @ Electronic Beats Festival

Does It Offend You, Yeah? alaposan bepótolta a magyarországi koncertjeit, ugyanis idén kétszer is voltak nálunk. Először a Dürer-Kert színpadán léptek fel, de az nem volt annyira emlékezetes, mint a második Millenáris Teátrumban lévő koncertjük. Az Electronic Beats Festival budapesti állomásának talán legjobb fellépője bebizonyította, hogy túl lehet lépni a 2007-es new rave korszakon, és tovább működni, mint egy igazi rock zenekar. Hatalmas energiabomba volt, látszott rajtuk is, hogy jobban élvezték. Mellesleg az ő koncertjükön volt messze a legjobb fénytechnika az idén.

01. Wrestler
02. With a Heavy Heart
03. Battle Royale
04. We Are the Dead
05. Attack Of The 60ft Lesbian Octopus
06.Weird Science
07. Let’s Make Out
08. Survival of the Thickest
09. Dawn of the Dead
10. We Are Rockstars
11. The Monkeys Are Coming

4. The Maccabees @ Sziget 2011

A Sziget legelső Nagyszínpados koncertje igazi csemege volt idén. A már két lemezen túl lévő The Maccabees először játszott nálunk, de már a jövőre megjelenő Given To The Wild című lemezük számait is hallhattuk. És ez volt az egyik fő ok, amiért felkerültek a listánkra, ugyanis az új számok már élőben remekül szóltak, a lemezre valószínűleg még jobban kidolgozzák őket. Nekik kivételesen nem volt annyira zavaró a nappali koncertjük, de azért szívesen elmennénk egy klub koncertjükre is jövőre.

Számlista:

01. Child
02. Feel to Follow
03. Lego
04. First Love
05. One Hand Holding
06. Can You Give It
07. Pelican
08. Went Away
09. William Powers
10. No Kind Words
11. Ayla
12. Walking In The Air
13. Love You Better

3. Is Tropical @ Trafó House

Hát igen, Is Tropical, ők az idei év egyik legfurcsább jelensége az biztos. Igazi “hipster” zenekarról van szó, akik márciusban felléptek a We Have Bandtársaságában, a Trafóban. Sajnos koncertnek volt egy nagy hátránya, hogy akkor még csak pár számukat ismerhettük, mivel csak júniusban jelent meg a Native To című debüt lemezük. A srácok így is egy remek koncertet adtak az 500 ft-os természet film vetítésének a társaságában. Persze a WHB koncertje is jó volt aznap este.

Számlista:

01. Tan Man
02. South Pacific
03. Oranges
04. Lies
05. Think We’re Alone
06. Clouds
07. Take My Chances
08. The Greeks
09. When O’ When
10. Seasick Mutiny

2. White Lies @ Sziget 2011

Emlékszem amikor két éve még csak az A38/Wan2 sátorban játszották a To Lose My Life számait a White Lies tagjai. Azóta kiadták a Ritual-t az év elején és egyenest mehettek headlinernek a Szigeten. Talán életükben először voltak egy fesztiválon főzenekar, még egy klip is készült a koncertről. Nagyon jól szólt a koncert, látszott rajtuk, hogy igazi megtiszteltetésnek veszik a fellépésüket, méghozzá egy ilyen “távoli” országban. Eljátszották összes jelentősebb számukat a Death-től fogva a Bigger Than Us-ig.

Számlista:

01. Farewell To The Fairground
02. Strangers
03. To Lose My Life
04. Holy Ghost
05. E.S.T.
06. Is Love
07. The Price Of Love
08. Streetlights
09.A Place To Hide
10. Peace & Quiet
11. Bad Love
12. Death
13. Unfinished Business
14. The Power & The Glory
15. Bigger Than Us

1. The Horrors @ Dürer-Kert

Egyszerűen nem tudom figyelembe venni azokat a kritikákat, hogy unalmas volt a The Horrors koncertje. Ettől a zenekartól már nem a gót énjüket kell várni, hanem a jelenlegi felnőtt képüket. A vasárnapi időpont ellenére sokan voltak a koncerten, valószínűleg senki sem akarta kihagyni a jelenlegi zeneipar egyik legjobb zenekarát. Faris bebizonyította, hogy valóban szépen énekel már, és hogy zenekara is tökéletesen bánik a dallamokkal. Hiába csak pár hete volt a The Horrors fellépése, az idei év legjobb koncertjét nekik sikerült elhozniuk hozzánk, remélem jövőre legalább ennyi jó és figyelemre méltó zenekart láthatunk, elvégre jövőre lesz a 20. Sziget.

Számlista:

01. Changing The Rain
02. Who Can Say
03. I Can See Through You
04. Scarlet Fields
05. Dive In
06. Endless Blue
07. Sea Within A Sea
08. Still Life
09. Mirror’s Image
10. Three Decades
11. Moving Further Away

Advertisements