Best New Bands Of 2011

Túl vagyunk a legjobb lemezeken, klipeken és hazai koncerteken is, ideje az idei legjobb új zenekarokat is összegyűjteni. Idén végre rengeteg új zenekar adta ki első lemezét, több majdnem hibátlanra is sikerült. Érdemes lesz az összes bandának követni a további pályafutását, kíváncsian várjuk melyikükből lesz a jövő nagy neve. A listán szereplő zenekarok nincsenek sorrendbe rakva, fölösleges is, hiszen mind különböző stílusban utaznak.

Suuns

A Suuns zenéje nem éppen az a könnyen befogadható fajta. Ben Shimie által vezetett zenekar Kanadából jelentkezett Zeroes QC című lemezükkel. Igazi sötét post-punk több elektronikával, mint gitárral és persze a sokszor paranoiás énekeket se felejtsük ki a sorból.

—————————————————————————-

Yuck

Cím nélküli lemeze még az év elején jelent meg a Yuck-nak. A Könnyed nyári hangulatú dalok igazi 90-es évek hangzással rendelkeznek. Az összemosódó, torzított gitárok és a ropogós basszusok remekül passzolnak össze.

—————————————————————————-

The Vaccines

Ha valaki azt hitte már, hogy annyi a gitárzenéknek az kellemeset csalódhatott a Tha Vaccines felbukkanásában. What Did You Expect from the Vaccines? lemezükről bátran kijelenthető, hogy mind a tizenegy szám simán megérdemelne egy kislemezt.

—————————————————————————-

Is Tropical

A hipster jelenség élvonalában valószínűleg az Is Tropical áll kiemelkedő helyen. A fellépéseiken mindig maszkot viselő zenekar márciusban még hozzánk is eljutott. Native To című debüt lemezükről végleg bebizonyosodott, hogy jól működik a pop lo-fi-nak nevezett műfajuk.

—————————————————————————-

Esben And The Witch

Depresszió, goth elemek és kelta mesék, talán ezek a szavak illenek az Esben And The Witch zenéjére. Experimentális hangzású dalaikat remekül egészíti ki énekesük Rachel Davis hangja. Érdemes a Violet Criest-t sötét téli estéken max hangerőn hallgatni.

—————————————————————————-

Cults

A New York-i páros nélkül kevésbé lett volna izgalmas a nyári repertoár. Indie pop zenekar lévén nem is kell ragozni stílusukat. Cím nélküli lemezükön Brian és Madeline igyekezett összefoglalni gondolataikat a szerelemről és a magányosságról.

—————————————————————————-

S.C.U.M

Ha zeneileg nem is, de stílusban a S.C.U.M közelítette meg legjobban a 80-as, 90-es évek határán lévő divatot. Szintitetizátorfüggönyökbe burkolózott art-rockjuk, Cohen darkos hangja nélkül semmit se érnének. Again Into Eyes című első lemezük az év egyik legjobbja volt.

—————————————————————————-

WU LYF

A WU LYF megjelenését nagy titokzatosság előzte meg, sokáig még azt se tudhattuk, hogy egyáltalán hányan vannak a zenekarban. Majd nyáron megjelent Go Tell Fire To The Mountain című lemezük, amellyel megmutatta ez a négy srác, hogyan kell egy igazán jó lo-fi lemezt írni.

—————————————————————————-

Trophy Wife

A Trophy Wife afféle kakukktojás, mert csak jövőre jelentetik meg debüt lemezüket, de pár sort így is megérnek. Bruxism című öt számos ep-jük novemberben jelent meg, érdekesség, hogy mindegyik számnak más volt a producere. Zenéjük leginkább a Foals-hoz hasonlítható, ami nem is csoda hiszen oxfordiak ők is.

—————————————————————————-

The Naked And Famous

Az új-zélandi The Naked And Famous elektro pop-ját nem kevés figyelem követte.Sikereket értek el a Passive Me, Aggressive You című lemezükkel,hazájukban több díjat is nyertek. Dalaik nagyon változatosak, ami elég ritkaságnak számít manapság.