Album: The Big Pink – Future This

Miután 2009-ben kiadta Robbie Furze és Milo Cordell első lemezét, az A Brief History Of Love-t, rögtön bekerültek a köztudatba. Szinte már a csapból is a The Big Pink slágerei, a Dominos vagy a Too Young To Love szólt. Sikerük garantált volt, megnyerték az NME Awards legjobb új előadója díját és még a Muse előzenekaraként is felléphettek a Wembley Arénában. Úgy néz ki nagyon magasra tették a mércét maguk előtt, és korábban lehetett hallani olyan pletykákat is, hogy a második lemezük hip-hop lemez lesz. Derítsük ki valóban erre az útra tértek-e második lemezükön, a Future This-en.

Már tavaly ősszel hallhattuk a lemez első két számát, a Stay Gold-ot és a Hit The Ground-ot. Egyik sem túl egyedi darab, hozza a The Big Pink megszokott hangzását, és sajnos ez az egész lemezre is igaz. Semmi új ötlet, semmi fantázia mondhatni előző lemezük művészi darab volt, ez már, csak egy szimpla pop album. Annak viszont teljesen megfelelő. Igaz a beígért hip-hop lemez csak nyomokban található meg. Talán a Give It Up, amelyben legjobban kivehető a hatás. A Jump Music olyan mintha maga a Kasabian írta volna meg a tavalyi lemezükre. Az album csúcspontjai egyértelműen a Future This és az albumzáró 77. A Future This refrénje a egyik legjobb pillanata a lemeznek, a 77 pedig egy tökéletes záródarab. Robbie hangja változatlan, kicsit többet is játszhatna a hangjával.

Abszolút Pop lemezre sikerült a The Big Pink második műve. Ha a Future This nem is lesz az év lemezei között, még ínséges időkben biztos elő fogjuk venni. Annyi tuti, hogy a duó előtt még van jövő, majd a harmadik lemezük után bíráskodjunk felettük.

Megjelenés: 2012.01.16.
Műfaj: noise pop, elektro rock
Kiadó: 4AD
Hallgasd meg: Stay Gold, Future This, 77

01. Stay Gold
02. Hit The Ground (Superman)
03. Give It Up
04. The Palace
05. 1313
06. Rubbernecking
07. Jump Music
08. Lose Your Mind
09. Future This
10. 77