2:54

2:54 talán névválasztásban nem a legjobb, de a páros zeneileg annál ötletesebbnek bizonyul. Collete és Hannah Thurlow testvérpárosa alig két éve lépett először a színpadra, azóta már az első lemezüket tervezik megjelentetni.
A duó hangzásvilága leginkább a Warpaint-re hajaz, de egy kicsi Wild Beasts és The Horrors hangzás is az eszünkbe juthat. Sötét pszichedelikus rockjuk mégis megtelik a saját szomorkás érzéseikkel.

Koncertjeiken kiegészülnek plusz két taggal. Joel Porter (basszusgitár) és Alex Robbins (dobok) kíséri a hölgyeket. Nem meglepő módon már turnézhattak a Warpaint-el együtt, de már a Wild Beasts és Blood Red Shoes előtt is játszhattak. Legközelebb a The Big Pink-el fognak együtt koncertezni (nekik most jelent meg legújabb lemezük, kritikánkat erre megtaláljátok).

Állítólag zenéjükre a 90-es évek punk zenekarai is hatással voltak. Nevüket egy The Melvins szám után vették fel, ugyanis az A History Of Bad Men 2:54. perce afféle fordulópont volt számukra.

Eddig egy négy számos ep-t adtak ki. A Scarlet a maga húsz percének meghallgatása után meggyőződhetünk arról, hogy érdemes várni a testvérpár első lemezére.

Hely: London, UK
Műfaj: alternative rock, psychedelic rock
Lemez: Scarlet EP (2011. március)

Advertisements