Emika az A38-on

A Ninja Tune üdvöskéje nemrég került csak be a köztudatba, de máris az elmúlt évek egyik legjobb producer/ énekesnőjének tartják számon Emika-t. A cseh származású hölgy Angliában nőtt föl, ám zenéjére legnagyobb hatással a Berlinben eltöltött évei alatt megismert elektroszcéna volt nagy hatással. Több “évlemeze” címet is bezsebelő debüt lemeze tavaly jelent meg cím nélkül.

Alaposan felkavarta az eddigi dupstep fogalmát, hiszen sajátos hangzásával teljesen új színt vitt a műfajba. Mély basszusok, könnyed elektronika és természetesen Emikafantasztikus hangja teremti meg azt az atmoszférát, amely mindenkit beszippant ha picit is kedveli ezt a stílust.

Mellékállásban a neves Native Instrument-nél (Traktor) dolgozik, mint hangmérnök. De a zene a fő kenyérkereső forrása, több zenésszel is működött már együtt, nemrég a dán Brandt Brauer Frick-el készített egy közös számot. Estéin egyedül szokott fellépni, ahol színtisztán adja elő számait, mintha azok csak a lemezről szólnának.

Csütörtökön senki se hagyja ki Emika fellépését, valószínűleg pár év múlva korunk egyik legelismertebb előadója lesz, és majd elmondhatjátok, hogy ti még a kezdetekkor láthattátok, méghozzá a “Világ Legjobb Klubjanak” kinevezett A38-on.

Helyszín: A38, Budapest
Időpont: 2012.02.23.
Jegyár: elővételben 1500 Ft / helyszínen 2000 Ft
Facebook event