Emika @ A38

Tegnap este az A38 színpadán láthattuk a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettjét, Emika-t. Nyugodtan nevezhetjük a dupstep hercegnőjének a cseh származású énekesnő/producer hölgyet, aki nem kis meglepetést okozott tavalyi címnélküli debütlemezével a szakmában. Kíváncsian vártuk a koncertet, vajon tényleg olyan jó élőben is, mint ahogy híresztelik.

Amikorra megérkeztünk már a Krizso & Faul megadta az est hangulatát, nem meglepő módon a minimálelektrojukkal sikerült kellőképpen belerázni a közönséget a komor hangulatba. Számomra nagy meglepetés volt az, hogy az éjfélre meghirdetett főattrakció pontosan az időpontjában kezdődött el (valahogy mindig eltolódnak ezek a koncertek), és abban a percben ki is derült, miért is olyan erős Emika jelensége.

A koncert alatt szinte az egész első lemezét eljátszotta, sőt még két új számot is bemutatott. Megkaptuk a legütősebb slágereit a Pretend-et (még a koncert legelején) és a nemrég kislemezen megjelent 3 Hours-t is. A legtöbb szám sokszor élőben jobban szólt, mint a lemezen. Kevés szám révén nem volt túl hosszú a koncert, körülbelül egy óra hosszúságú volt, már csak abban is meglátszott a setlist szerénysége, hogy a Double Edge-t kétszer eljátszotta az est folyamán. A koncert végén Emika egy kis meglepetést is adott a közönségnek, legalább száz matricát beleszórt a tömegbe, amely természetesen őrjöngve ugrott utánuk. Majd úgy búcsúzott, hogy hátul, aki szeretne beszélgethet vele egy kicsit, autogramot kérhet és természetesen a közös fotókat sem utasítja vissza.

Magáról a fellépésről nem mondható el, hogy túl mozgalmas lett volna. Emika egyes  egyedül volt a színpadon, ahol az alapokra énekelt és néha szintizett egy kicsit (fura mozgása azért adott valamiféle egyediséget neki). Mindenesetre az ígéretekhez híven megvoltak az érzelmekkel teli dalok és a mély basszusokkal nem mellőző számok is. A fellépés után sikerült pár szóra elkapni az énekesnőt. Kiderült, hogy egy nagyon közvetlen csajszi, aki egyáltalán nem riad vissza a rajongóktól, sőt még ő árulta táskájából a cd-it is. Mellesleg sikerült megtudnunk, hogy már tervezi második lemezét, amelyet a jövő év elején szeretne megjelentetni.

Összegezve az estét, kiválóan éreztük magunkat a hajón. Az est dj-i is kitettek magukért igazán lázban tudták tartani az embereket. Emika-ról meg csak annyit, hogy az áprilisi Brandt Brauer Frick-el igazán visszajöhetne egy közös koncert erejéig Budapestre.