White Lies, Anna Calvi, Warpaint és még sokan mások a Pohoda Fesztiválon.

Picture of White Lies

Nem vitás az idei Szigetre már most rengeteg jó zenekar van bejelentve, de mégis, mindig lemaradnak az éppen aktuális, friss lemezes vagy a teljesen új zenekarok. Pontosan ezért is Szlovákia legnagyobb fesztiválja, a Pohoda sokban lekörözi a miénket. Általában az elmúlt évek legizgalmasabb zenészeit láthatjuk a trencséni repülőtéren, és az idei felhozatal már most jobb, mint amelyek eddig valaha is voltak.

Először kezdjük a legnívósabb nevekkel a felsorolást. A White Lies-al és a Kasabian-al már mi is találkozhattunk tavaly, de magával Lou Reed-el biztos nem. Kár lenne kifelejteni a The Kooks és az Elbow megemlítését is. Elektronikus körökből a Balaton Sound-on is fellépő Caribou-t érdemes lesz még megtekinteni.

Picture of Bat for Lashes — Fixed to fit the library better.

Női előadókból is lesz bőven az idei line-up-on. Többek közt Bat For Lashes (a tavalyi pletykák még úgy szóltak jön hozzánk is…), Anna CalviEmilíana Torrini és a nálunk nemrég föllépő Emika is. Ha már a csajoknál tartunk a nemsokára új lemezekkel jelentkező Chew Lips és The Asteroids Galaxy Tour is feltűnik.

Picture of S.C.U.M

A Pohoda legnagyobb előnye egyértelműen az éppen befutó zenekarokban rejlik. Sajnos közölük nagyon kevés jut el a Szigetre, még ha igen is, csak évekkel később. Kívételesen a The Horrors már járt nálunk és a Two Door Cinema Club is fog augusztusban, de a WarpaintS.C.U.MFixersDry The RiverTotally Enermous Extict Dinosaurs már az a kategória, amire az mondjuk: Ez igen!

Érdemes lesz július 5-től 7-ig kilátogatni Szlovákiába erre a három napra, hiszen ennyi jó zenekart nem lehet bármikor megtekinteni a környéken, sajnos…

Frissítve:

Újabb nevek érkeztek a júliusi Pohoda fesztiválra, ezúttal az elektromos zene rajongói örülhetnek főleg. Az épp friss lemezes Orbital a legnagyobb név a jelenlegi adagból, már jó pár éve nem zenéltek, szóval ajánlatos lesz megtekinteni őket. AChase & Status a Volt mellett a szomszédban is fel fog lépni. Továbbá a franciaSebastian és a Ninja Tunes másik üdvöskéje Eskmo is. Újabb női előadód is bejelentettek, méghozzá Sting lányának a szólómunkáját, az I Blame Coco-t.

Advertisements