Dry The River

Picture of Dry The River

Dry The River nevének hallatán a legtöbbünknek egyből egy ratyibb punk banda juthat az eszébe, pedig a kelet londoni csapattól nagyon messze áll ez a műfaj. Ugyanis számukra a folk zene a meghatározó, és bizony perfektül is értenek hozzá. Tudniillik az ötös mindegyik tagja mestere a hangszerének. Olyanok ihlették meg őket, mint Leonard Cohen, Brice Springsteen vagy Neil Young.

Zenéjükön hallani is az amerikai hatásokat, hiszen hamarabb hisszük el róluk, hogy jenkik, mint angolok. Legjobban talán a Local Native hangzásvilágához hasonlítható a zenéjük egy csipetnyi Wild Beasts-el nyakon öntve. A hegedűvel megspékelt dalaiktól és Norvégiában született Peter Liddle elkeseredett énekhangjától sokszor, és könnyen borsódzhat a hátunk.

Fellépéseiken mindenki egy nyugisabb koncertet vár tőlük, aztán mégis meglepetten állhatunk, mert a Dry The River igazából tud hangos is lenni (legközelebb hozzánk közel július elején a Pohoda Festiválon fognak fellépni). Tavaly már Anglia legnagyobb fesztiváljain is játszhattak (Glastonbury, Readin & Leeds, Latitude), sőt még Európa szerte is jártak.

Első lemezüket – amely nemrég jelent meg – Peter Katis producerelte (Interpol, The National), és nem vitás rendkívül erős kezdésnek bizonyosult érzelmekkel teli debütük.

Hely: Statford, London, UK
Műfaj: indie folk
Lemez: Dry The River – Shallow Bed (március 05.)

Advertisements