Citizens!

Picture of Citizens!

Citizens!-ről már többször is írtunk az IndieClub-on, így itt az ideje, hogy jobban is megismerjük őket, hiszen valószínűleg az év egyik legjobb felfedezett zenekara lesz. Honnan máshonnan, mint London-ból származik mind az ötük. Énekesük Tom egy házibuliban találkozott Lawrance-el (szinti) és Mike-al(basszusgitár), ahol egymásnak mutogattak agyament electro számokat.

Nevüket az Art Brut énekesétől, Eddie Argos-tól kapták, aki az egyik Batmen képregény egyik kockájában a Gotham City újság főcíme után ragasztotta rájuk a nevet.

Zenéjük leginkább a 70-es évek Bowie-s glamja, hip-hop és természetesen a legkitűnőbb eleme az indie-disco. Eddigi számaik – főleg a Reptiles – mind lötyögésre invitálják a hallgatókat, főleg ha még táncparkett is van a közelben.

Sokaknak a Franz Ferdinand juthat eszükbe egyből, ami nem is meglepő, hiszen debüt lemezük producere az előbb említett zenekar frontembere Alex Kapranos lesz. A tizenegy számos Here We Are-ra sajnos még májusig várnunk kell, addig be kell érnünk eddigi kislemezeikkel, a True Romance-el és a Reptile-al (amelyek természetesen a HWA-on is rajta lesznek).

Hely: London, UK
Műfaj: indie disco
Lemez: Here We Are (2012.05.28.)

Advertisements