Album: Low-Fi – What We Are Is Secret

Mint ahogy azt korábban is írtuk már, az olasz Low-Fi zenekart az egypetéjű ikerpár, Alessandro és Adriano vezeti, és csak később csatlakozott hozzájuk a 80-as évek post punkjában utazó Fabio, és Giuseppe a dobokhoz. Tudni illik, zenéjükre a legnagyobb hatással olyan bandák voltak, mint a Placebo, a dEUS vagy a Sonic Youth. Indie zenekarnak mondják magukat, de inkább állnak az electronica és a garázs rock, punk határán. What We Are Is Secretcímű debüt lemezüket már évek óta tervezik, lássuk megérte e a sok munka..

A lemez a maga tíz számával és negyven percével tökéletesen eltudja ütni az ember idejét. Egyből két slágeresebb számmal kezdenek, a kislemezes Something-al és a Daylight-al. Mindkettőt már évekkel ezelőtt hallhattuk, továbbra is igazi rádióbarát számok. Rögtön utánuk az Angel egy kisebb leülepedés, de a Speedmáris javít a helyzeten. Egy igazi party szám, fogadni mernék, hogy külön a koncertjeikre készült. A What We Are egy lassabb ballada, meg van benne a kellő erő, hogy elmélyüljünk benne. Sajnos, nem minden tökéletes a lemezen, a Private Revolution kifejezetten egy rossz szám, ide tartozik az Angel is, kis oda figyeléssel jobbak is lehettek volna. A Horror címéhez híven, egy darkosabb dal, igazán illik az egész banda hangulatához. Viszont a lemezt záró Piano egy remekül sikerült darab, ha másért nem is, ezért az egy számért már érdemes megismerkedni az olaszokkal.

Az a baj az egész lemezzel, hogy nem 3-4 éve jelent meg, amikor még több ilyen stílusú zenekar volt a palettán. Meg van a potencia a Low-Fi-ban, de mégis az ember húzza a száját, hogy hmm ez tök jó, de mintha ezt hallottam volna már valahol.

01. Something
02. Daylight
03. Angel
04. Speed
05. What We Are
06. Private Revolution
07. Missing
08. Horror
09. Forgiven
10. Piano

Megjelenés: 2012. január
Műfaj: electro punk
Kiadó: Octopus Records
Hallgasd meg: Something, Horror, Piano