Breton

Idén csak úgy özönlenek a jobbnál jobb új zenekarok egyenesen Anglia szívéből, Londonból. Az öt tagú Breton a város déli részéből, Kennington-ból indult útjára. Korábban BretonLabs néven készítettek főleg videoklippeket, de már akkoriban kacsingattak a zene világa felé, hiszen olyan zenekaroknak készítettek remixeket, mint a The Temper Trap vagy a Local Natives.

Annak ellenére, hogy öten vannak, csak négyen zenélnek a koncerteken, hiszen egyikük korábbi fő munkájukhoz híven video dj-zik a fellépéseik alatt. Stílusukra vitathatatlanul még a 2008 körüli indie és electronikai elemek a jellemzőek, mégis kíválóan megállja a helyét a mai palettán is. Nem is csoda, mivel legnagyobb hatással az akkori év nagyjai a Foals, a Crystal Castles vagy a Massive Attack (na jó ők picit idősebbek) volt. Mondhatni, hogy zajos a zenéjük, de kellő figyelemmel ki lehet hallani a részleteket dalaikból.

Tavaly fogtak bele komolyabban a zenélésbe és rögtön három ep-ét meg is jelentettek, sorban a következőket: Practical EPCounter Balance EPSharing Notes EP. Idén márciusban a debütlemezük, az Other People’s Problems – amelyet a Sigur Ros izlandi stúdiójában készítettek – is napvilágot látott, amelyet még az NME is nagyon dícsért.

Breton tagjai videokilpjeiket természetesen maguknak készítik el, amelyek jól átadják a számok hangulatát.

Hely: London, UK
Műfaj: indie, electro
Lemez: Breton – Other People’s Problems (2012.03.26.)

Advertisements