Electronic Beats Festival Bratislava 2012 ajánló

Picture of Friendly Fires

Sajnos most tavasszal nem lesz Budapesten Electronic Beats fesztivál, de nem kell aggódni valószínűleg ősszel kapunk majd kárpótlást. Addig is érdemes elgondolkodni a szomszédban lévő Electronic Beats Festival Bratislava-n. Ugyanis Pozsonyban újra remek zenekarokat láthatunk föllépni majd az Electronic Beats keretein belül.

Friendly Fires

Friendly Fires-t úgy hisszük nem kell különösebben bemutatni az olvasóinknak. A St. Albans-i trió még 2008-ban adta ki első cím nélküli lemezét, amely egyből a szcéna  egyik legsikeresebb zenekarává tette őket. A tavalyi Pala-val pedig olyan nyári lemezzel rukkoltak elő, amely a legkomorabb téli estén is elhozza a nyár melegét. ASzigeten is fellépő zenekar koncertjére kötelező hawaii ingben megjelenni.

UNKLE Sounds

James Lavelle korábban az UNKLE-vel, mint zenekarként lépett fel, de most már egyedül viszi tovább korábbi munkájának a szellemét az UNKLE Sounds-al. Eddigi klasszikus számait játssza, exkluzív remixekkel kiegészítve egy fantasztikus dj settel körítve. Mellesleg a fellépés hangulatát egy kiváló vizuális vetítés erősíti.

The Asteroids Galaxy Tour

Picture of The Asteroids Galaxy Tour

A dán The Asteroids Galaxy Tour -t legtöbben a Heineken reklámjából ismerhetik, pedig bőven tudhatnak magukénak más elismeréseket is. A 70-es évek hangulatát idéző csapatot az elbűvölő Mette Lindberg vezeti. Impresszív showikról szinte csak legendákat lehet hallani, nem véletlenül kedveli őket az Electronic Beats csapata. Idén jelent meg második lemezük az Out Of Frequency.

Woodkid

Woodkid neve már sokaknak lehet ismerős, hiszen előszeretettel csinál videoklipeket más zenészeknek (legutóbb Lana Del Rey-nek, amelyet nálunk is megnézhettetek). A francia Yoann Lemonie eddig még csak az Iron EP-vel jelentkezett, de idén még a nyár folyamán tervezi kiadni első lemezét, a The Golden Age-t, amelynek számait is hallhatjuk  a koncerten.

Helyszín: Refinery Galery, Bratislava (Pozsony), Szlovákia
Időpont: 2012.05.12.
Jegyár: elővételben 13 € / helyszínen 16 €
Facebook event

Advertisements