The Prodigy a Papp Lászlóban

Picture of The Prodigy

Hát igen már megint a The Prodigy, lassan már állampolgárságot kaphatnának a tagjai, hiszen náluk sűrűbben egyik csapat sem jár hozzánk. Eddigi bulijaik az elmúlt években felváltva vagy a Szigeten vagy a Volton voltak, szóval a mostani fellépésükben az az óriási különbség lesz, hogy csakis az övék lesz az egész este a Papp László Sportarénában.

A már negyvenes éveikben járó zenekart sokan megirigyelhetnék energiájuk miatt, amelyet immár több, mint húsz éve vezetnek le kaotikus koncertjeiken. Első lemezeik még csak próbálkozások voltak – természetesen azok is tartalmaznak klasszikus darabokat, pl. Vodoo People, Out Of Space – de az igazi áttörést számukra a 98-asFat Of The Land hozta, és körülbelül már akkor milliósra nőtt a rajongó táboruk. Sajnos utána csak egy gyengébb albummal jelentkeztek (Always Outnumbered, Never Outgunned)és igencsak rezgett alattuk az a bizonyos léc, de a 2009-esInvaders Must Die megjelenésével újra a csúcsra kerültek sőt népszerűbbek lettek, mint valaha.

A koncertjeik nagy része valószínűleg unalmasabb lenne Keith és Maxim “bohóckodása” nélkül, de természetesen az alapokat a trió agya – szó szerint –  Liam Howlett adja meg. Firestarter, Smack My Bitch Up, Omen csak pár számnév, amelyek ezer százalék, hogy elhangzanak majd, de állítólag már készülődnek következő lemezükkel, lehet, hogy már új számokat is befognak vállalni a magyar rajongóik előtt.

Az biztos a The Prodigy koncertek 10 000-es tömege egy emberként ugrálja végig a legendás elektro csapatot, akiket olyanok tartanak legnagyobb példaképüknek, mint a Pendulum vagy a Volton is fellépő Hadouken!.

Helyszín: Papp László Sportaréna
Időpont: 2012.04.28.
Jegyár: ülőhely: 5900 Ft / állóhely: 7900 Ft