Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Picture of Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Szinte szégyen, hogy eddig még nem írtunk Orlando Higgimbottom-ról, pedig már jó ideje szeretjük és hallgatjuk a Totally Enormous Extinct Dinosaurs név alá bújt oxfordi srác műveit. A zenész/producer Orlando már régóta benne van a zene világában, korábban zenetanárként dolgozott, de hamar rájött, hogy neki más irányból kell megközelítenie a zenét.

Szóló előadóként az electro, dance floor, house színterén mozog. Fantasztikus live act-eket szokott előadni és már a félvilágot körbe járta, eddigi slágereivel, olyanokkal, mint a Garden vagy a Household Goods. Természetesen, mint minden dj neki is meg van a saját fellépő ruházata. Vagy hatalmas indián tollas fejdíszben vagy nevéhez híven dinó jelmezben (amit anyukája varrt neki) lép fel.

Tavaly leszerződtetett a Polydor Records-hoz (Klaxons, Kaiser Chiefs), de már korábban is megjelent két ep-je is. Rengeteg remixet készített eddig, Katy Perry-től fogva a Friendly Fires-ig. Első lemeze júniusban fog megjelenni Trouble név alatt, többek közt eddigi összes ismert száma fel fog kerülni az albumra.

Hely: Oxford, UK
Műfaj: electro, house
Lemez: Totally Enormous Exticnt Dinosaurs – Trouble (2012.06.11.)
Facebook

Advertisements