From Iceland With Love: Sóley és Sin Fang az A38-on

Picture of Sóley

A szünetet tartó Seabear tagjai a zenekar jegelése után sem unatkoztak, hanem ki-ki belefogott saját szóló munkájába. Talán a mi legnagyobb szerencsékre, ugyanis, mint Sóley és, mint Sin Fang mind – mind remek muzsikával rukkoltak elő. Tavaly ősz óta együtt turnéznak világszerte, de a mostani európai turnéjukkal, a Soundkitchen-nek hála hozzánk is eljönnek, hogy elhozzák Izland-ot legalább egy este erejéig.

Sóley Stefánsdóttir tehetségét csak tavalyi első lemeze, a We Sink után fedezték fel, habár azóta is Izland egyik legszebb hangjának tartják. Kellemes dallamaival, melankolikus hangulatával és minimális hangszerelésével remek kombinációt alkot. Annyi biztos, hogy a fagyos hangulatot kitűnően megfogja majd teremteni számunkra. A koncerten csak egy dobos fogja kísérni, de jobb is ha nem takarja el semmi titokzatos hangját.

Picture of Sin Fang

Sin Fang egyenesen az ellentéte Sóley-nak. Ő zajos, ő merészebb, ő változatosabb, sőt ő egy egész zenekart is magával hoz. Sindir Már Sigfússon első szóló lemeze még 2008-ban jelent meg, Clangour címmel, de a tavalyi Summer Echoes már nagyobb siker lett. Zenéjét egész nehezen lehet befogadni, de ha egyszer rákapunk onnantól nincs kiút. Azon se lepődjünk meg ha új számokat fogunk hallani hiszen mostanában jelent meg Half Dreams című ep lemeze.

Helyszín: A38, Budapest
Időpont: 2012.05.31.
Jegyár: elővételben 3000 Ft / helyszínen 3500 Ft
Facebook event

Advertisements