Album: The Temper Trap – The Temper Trap

Már három éve, hogy megjelent a ausztrál The Temper Trap első lemeze, a Conditions, amely a legtöbb zenekar álmát elhozta nekik, a sikert. Rengeteg helyen szerepelt az évvégi lsiták élén, sőt az olyan számok, mint például a Sweet Disposition rengeteg filmben, reklám és játékban szerepelt. 2009-óta öt főre (Joseph Greer-el) bővült a zenekar, majd tavaly belefogtak a második lemezük munkálataiba. Már márciusban hallhattunk egy kis ízelítőt, a Rabbit Hole képében, amely pozítív képet festett le a jövőbel kapcsolatban. Majd jött a harmatgyenge Need Your Love, amely egyből vissza is vonta reményeinket.

Az album a már említett Need Your Love-al kezdődik, egyszerűen nem tudok megbarátkozni ezzel a számmal, igazából egy vacak pop dal. Egész jó a kezdés többi része, de hiányzik belőle a régi pergés és szenvedély. A London’s Burning inkább elektro pop, na és akkor a lényegre is tértünk. Felvették ők ezt a “gitár zenét írtunk, akkor most ideje a szintetizátorokhoz is nyúlni” dolgot és oda is lett az, amiért szerettem őket. Az egész lemezen érzelgősködnek, mint ahogy  az NME is írta az egész olyan, mint a Sweet Disposition csak most egy egész lemez lett belőle. Hogy jót is mondjak, a mézesmadzag Rabbit Hole még mindig az egyik legjobb számuk, máig borsódzik a hátam tőle mikor hallgatom. Még a The Sea Is Calling és a This Isn’t Happines, amire azt lehet mondani, hogy jó. Kár is tovább ragozni a dolgokat.

Sajnos hatalmas csalódás lett a The Temper Trap második lemeze. Attól mert valaki ír egy tényleg sikeres slágert még nem kell elszállni és nem fejlődni valamilyen irányba. Ha osztályozni kéne tízből az ötöt vagy hatot adnák az albumra…

Megjelenés: 2012.05.18.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Liberation
Hallgasd meg: Rabbit Hole, This Isn’t Happines, The Sea Is Calling

01. Need Your Love
02. London’s Burning
03. Trembling Hands
04. The Sea Is Calling
05. Miracle
06. This Isn’t Happiness
07. Where Do We Go From Here
08. Never Again
09. Dreams
10. Rabbit Hole
11. I’m Gonna Wait
12. Leaving The Heartbreak Hotel