Bazant Pohoda 2012 programajánló – 1. nap

Jövőhéten mi is elzarándokolunk a szlovákiai Bazant Pohoda-ra, amely az északi szomszédunk egyik legnevezetesebb fesztiválja. Trencsén repülőterére évről-évre egyre többen látogatnak el és ez nem is meglepő.Természetesen minden korosztály megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő kikapcsolódást, de igazán a fellépők sora az, ami minket a legjobban érdekel.Az itthoni indie zene kedvelők minden évben irigykedve nézhetik a fellépők sorát, hiszen rengeteg friss és klasszikus előadó és zenekar szerepel a fesztivál programkínálatában. Még mielőtt kimennénk, szeretnénk egy kis programajánlót adni, hogy melyik nap mire érdemes ellátogatni.

Lou Reed

Első nap még nem lesznek a nap egészében koncertek, de a főszínpadon, a Bazant Stage-en az amerikai legenda fog fellépni, Lou Reed. A The Velvet Underground egykori tagja már jó ideje csak szóló karrierjével és egyéb kollaborációkkal foglalatoskodik. Legutóbb a Metallica-val készítette el közösen a Lulu-t, amelyet nem kis túlzással gyűlölt a sajtó, de dolgozott már együtt a The Killers-el, a Gorillaz-al és Metric-el is. Legutolsó szólólemezét öt éve jelentette meg Hudson River Wind Meditations név alatt.

The Asteroids Galaxy Tour

A dán The Asteroids Galaxy Tour -t legtöbben a Heineken reklámjából ismerhetik, pedig bőven tudhatnak magukénak más elismeréseket is. A 70-es évek hangulatát idéző csapatot az elbűvölő Mette Lindberg vezeti. Impresszív showikról szinte csak legendákat lehet hallani. Idén már másodszor fognak fellépni Szlovákiában, de korábban már nálunk is jártak. A Dome színpadán lehet majd megtekinteni a valószínűleg hatalmas bulit csapó csapatot, akiknek idén jelent meg második lemezük az Out Of Frequency.

Caribou

Egyet biztosan állíthatunk, hogy ha valaki matematikus és szereti a zenét, hagyja a fenébe a számokat és kezdjen el dalokat írni. A kanadai Dan Snaith is hasonlóan járt el és azóta korunk egyik legjobb zenésze lett. Azóta rengeteg lemeze és ep-je jelent meg. Eleinte leginkább a pszichedelikus kautrock terén mozgott, de legutóbbi lemezével, a Swim-el már az elektronika felé közeledett, és így is óriási sikereket ért el, azóta is ezzel a lemezzel turnézik – 2010 decemberében még nálunk is jártak, nem véletlenül mondjuk mi is, hogy döbbenetesen jók a fellépéseik -. A Caribou is a Dome színpadon játszik majd.