Bazant Pohoda 2012 programajánló – 3. nap

Ezen a héten mi is elzarándokolunk a szlovákiai Bazant Pohoda-ra, amely az északi szomszédunk egyik legnevezetesebb fesztiválja. Trencsén repülőterére évről-évre egyre többen látogatnak el és ez nem is meglepő.Természetesen minden korosztály megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelő kikapcsolódást, de igazán a fellépők sora az, ami minket a legjobban érdekel.Az itthoni indie zene kedvelők minden évben irigykedve nézhetik a fellépők sorát, hiszen rengeteg friss és klasszikus előadó és zenekar szerepel a fesztivál programkínálatában. Még mielőtt kimennénk, szeretnénk egy kis programajánlót adni, hogy melyik nap mire érdemes ellátogatni.

The Kooks

 

Szombaton a kétezres évek indie korszakának egyik legnagyobb zenekarának fellépését tekinthetjük meg, a The Kooks-ét. Első két lemezük után kisebb pihenőre vonultak el, majd tavaly kiadták a nagyszerű Junk Of The Heart-ot, amellyel csak tovább erősítették eddigi népszerűségüket. Igazi indie rajongóknak kötelező az első sorokban közösen énekelniük Luke Pritchhard-al, a zenekar frontemberével.

Hallgasd meg: The Kooks – Is It Me

Chase And Status

 

A mai drum & bass szcéna kiemelkedő tagja a nagy népszerűséget élvező Chase And Status. Saul Milton és Will Kennard már kilenc éve zenél együtt, ennek ellenére még csak kettő lemezt adtak, a 2007-os More Than A Lot-ot és a tavalyi No More Idols-t, amellyel érkeznek a fesztiválra. Élő koncertjeikre énekeseket és MC-ket is magukkal visznek.

Hallgasd meg: Chase And Status – Let You Go

I Blame Coco

 

Sting lánya a különleges hanggal megáldott Eliot Sumner a beceneve, Coco után vette föl művésznevét, hogy ezzel is eltitkolja felmenőit. 2008- ban szerződtette az Island Records, és olyan neves előadókkal dolgozott már együtt mint Robyn és Miike Snow. A 2010-ben megjelent Constant címet viselő lemeze a kritkusok között közepes fogadtatásban részesült, és nem hozott számára áttörő sikert, de ígértes tehetségnek bizonyul. Aki szeretné I Blame Coco-t hallani, az az Orange stage színpadán találja majd ezen a napon.

Hallgasd meg – I Blame Coco – Caesar

 

Az I Blame Coco koncertje után nem is kell elmozdulnunk az Orange Stage környékéről, hiszen a brit gitáros-énekesnő, Anna Calvi-t láthatjuk majd. A BBC Sound Of 2011összeállításában is feltűnt és Mercury-díjra jelölt olasz származású énekesnő zenéjét olyan jelzőkkel illethetjük mint gótikus, drámai és érzelmekkel telített, és mindezt az előadásmódja is visszaadja valamint, minden dalát saját maga szerezte, így különleges élményben lehet részünk a koncerten. Ezért hát nem csoda, hogy koncertje az, amit sokak által a legnagyobb várakozás övez körül.

Hallgasd meg: Anna Clavi – Desire

Warpaint

 

A csaj bandák elég ritka jelenségek a mai zeneiparban, de főleg az olyan remek, mint aWarpaint már igazi ritkaság. Az amerikai négyes igaz még csak egy lemezzel, a The Fool-al rendelkezik, de remélhetőleg már az idén érkezik a második művük, amely azzal egyenlő, hogy új számokkal is fellépnek. Annyi szent, hogy a bájos Emily, Theresa, Jenny és Stella gyönyörű dallamai mellett mindannyiunkat el fognak hipnotizálni.

Hallgasd meg: Warpaint – Warpaint

The Horrors

 

Faris Badwan zenekaráról, a The Horrors-ról valószínűleg első lemezük után szinte mindenki lemondott, erre válaszképpen megírták az év lemezét 2009-ben, a Primary Colours-t, majd rá két évre a szintén remekül szerepelő Skying-ot. A megkomolyodott, valójában felnőtté vált csapat már tavaly nálunk is bebizonyította, milyen is egy olyan zenekar, amelyet egy fesztivál line-up sem hiányolhat, hiszen őket egyszerűen látni kell élőben.

Hallgasd meg: The Horrors – Still Life

Chew Lips

 

A londoni elektropop duóval, a Chew Lips-el már itthon is találkozhattunk, ennek ellenére ajánljuk koncertjüket, ugyanis zenéjük izgalmas és táncra buzdító és mi másra is vágyhatnánk egy fesztiválon?! Legutóbbi studió lemezük az Unicorn nevet viseli és elismerő fogadtatásban részesült a sajtó által.Tehát aki szeretne egy nagyot bulizni a szőke tincseit barnára váltó Tigs-el és társával semmiféleképpen se hagyja ki koncertjüket a Dome színpadán, ráadásul már új számaikkal lépnek fel.

Hallgasd meg: Chew Lips – Do You Chew?

S.C.U.M

 

A The Horrors tesó – szó szerint is – S.C.U.M egyik jó példája annak, miért is kedveljük a Pohodat. Ők bátran elhívják a legaktuálisabb feltörekvő zenészeket/zenekarokat és ez alól a londoni csapat sem kivétel. Szintetizátor függönyökkel tarkított post-punk, art rock bemutató lemezüket, az Again Into Eyes-t mi is rendkívül imádtuk. Thomas Cohen orgánuma nélkül bizony nem született volna meg a tavalyi év egyik legjobb száma a Whitechapel.

Hallgasd meg: S.C.U.M – Whitechapel

Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Az elektro house zene újra a fénykorát éli és magától értetődően Orlando Higginbottom, Totally Enormous Extinct Dinosaurs produkciója is ott van az élvonalban. Első lemeze a Trouble pár hete jelent meg, amelyen a címadó slágertől fogva a Garden-ig minden eddig slágere szerepel. Fellépésén ne lepődjünk meg ha egy hatalmas indián dísztollban vagy egy dinoszaurusz ruhában jelenik meg.

Hallgasd meg: Totally Enormous Extinct Dinosaurs – Trouble