A Soundkitchen és az IndieClub bemutatja: Képzelt Város

Az e heti Soundkitchen Istállóban ellátogatunk a post-rockosabb vizekre, ugyanis itthon a Képzelt Város képviseli talán a legszínvonalasabban ezt a stílust.

A zenekar 2005-ben alakult, azóta több tagcserén is átestek, de a végleges felállásban hat fősre gyarapodtak. A legtöbb zenekartól eltérően zenéjükben a gitár mellett a zongora és a cselló is hatalmas szerepet kap – ami ebben a műfajban rendkívül ritka dolog -, és nem kevésszer uralják is a dalokat.

Első EP-jük 2008-ban jelent meg a Csend Utca, saját kiadásban, ez még nem tartalmazta a jelenlegi hangzásukat, de a 2009-es White Noise már a helyes irányba terelte zenéjüket. Mit Nekem című első lemezük az állam által támogatott PANKKK támogatásával, a Bakeryben és az Altrecords stúdióban készült el, amely szintén 2009-ben került fel a netre és máig ingyen letölthető.

Ezt követően sorra jöttek a meghívások, többször felléptek a környező országokban, főleg Bécsben tettek nagy népszerűségre szert, de természetesen legnagyobb rajongó táboruk itthon van.

Idén áprilisban jelent meg második nagylemezük, a Hélium, amelyet szintén letölthettek ingyen – lejjebb meg is találjátok -, sőt most pénteken a Toldi Klubban el is mehettek fellépésükre.

Műfaj: post-rock, indie
Lemez: Képzelt Város – Hélium
Facebook