Sziget 2012 – A negyedik nap

Szombaton végre nem úgy volt összeállítva a program, hogy pár koncert után semmi érdekfeszítőt ne találjon magának a szigetelő. Szerencsénkre rengeteg kedvencünk uralta a Nagyszínpadot szinte egész nap, de máshol is akadtak programok.

Háromkor már a Noah And The Whale indie folkjára rophatta a közönség a borús délutánon – bár a Blue Skies című számuk közben sikerült pár percre elűzniük a felhőket -, akik már ebben az időpontban is remekül érezték magukat. Én annyira nem kedvelem a Noah zenéjét, de fellépésük meggyőző volt, profi zenészekről van szó, akik képesek voltak végig fülig érő mosollyal játszani. Sajnos a basszus túl hangos volt, szinte kirázta az ebédet a gyomrunkból, emiatt sokat vett el a koncert élményből.

Egy éven belül már másodszor láthattuk a The Horrors-t Magyarországon – Dürer Kertes beszámolónk-, ami nagy rajongójukként külön öröm volt számomra. Nagyon féltem, hogy fényes nappal nem fogják tudni átadni dalaik mélységét, de hála istennek kellemes meglepetésként ért, hogy ilyenkor is brillíroznak. Igazából teljesen ugyanazzal a setlistel jöttek, mint tavaly, de a fene egye meg azt, aki képes lenne emiatt panaszkodni. Szerintem az egész Sziget alatt az ő előadásuk szólt a legtisztábban és a legprofibban is, Faris hangja még mindig remek – jut eszembe, most láttam először valami mosoly szerűséget az arcán, elég ijesztő volt mit ne mondjak -, és a többiek is remekül játszottak, igazából már várom is következő itthoni koncertjüket.

Two Door Cinema Club-hoz idén nyár elején már volt egyszer szerencsénk a szlovákiai Pohoda-n, amelyen már meggyőződhettünk róla, hogy ezek az írek értenek a dolgukhoz. Mostani szigetes fellépésük egy az egyben ugyanaz volt, talán a nyár elején még több erejük volt, ami picit ciki hiszen még csak most szeptemberben fog megjelenni Beacon című második lemezük, amelyről a magyar rajongók is hallhattak végre ízelítőket a koncerten. A közönség hálásan bulizott az első sorokban korábbi indie slágereikre, de természetesen a Sum41 rajongók már jó előre beálltak, hogy zavarják TDCC rajongókat.

Az este folyamán még belenéztük Snoop Dog – hamarosan már Snoop Lion – műsorába, amely valószínűleg a legnagyobb tömeget vonzotta az idei Szigeten, igazából egész élvezhető volt a koncert annak ellenére, hogy a hip hop nem a legkedveltebb műfajom.

Az éjszakát az A38 sátorában töltöttük az Azari & III homoszexualitással túlfűtött house zenéjével. Remek showt nyomtak, igaz csak hárman voltak jelen a teljes felállásból, de mind hiába, a közönség valahogy nem akart ráérezni, hogy erre bulizni kéne (legalábbis ott ahol mi voltunk). SebastiAn fellépése viszont csak úgy elmaradt és Palotait rakták be helyette, aki pofátlan módon az ő remixeit játszotta…

Advertisements