Electronic Beats Festival Budapest 2012 ajánló

Csakúgy, mint tavaly idén is megrendezésre kerül az Európa szerte nagy népszerűségnek örvendő Electronic Beats Festival, a Millenáris Teátrumban. Mint, ahogy a neve is elárulja az elektronika szerelmeseinek kedvez a rendezvény, gondoljunk csak a tavalyi fellépőkre (Apparat, Does It Offend You, Yeah!, Buraka Som Sistema, FM Belfast). Nem meglepő módon az idei Budapesti EB fesztiválra is sikerült egy igazán ütős line-up-ot összeállítania a szervezőknek, lássuk kik is lesznek!

Volkova Sisters

Picture of Volkova Sisters

Gondolom Berger Dalma zenekarát nem kell sokaknak bemutatni, hiszen Magyarország egyik legnívósabb zenekara megérdemelten került bele az idei EB fellépőinek sorába, darkos shoagaze electrojukkal. Ráadásul nem rég adták ki a legújabb Volkova Sisters EP-t, a Hope-ot.

Mostly Robot

Picture of Mostly Robot

Mostly Robot egy teljesen új keletű supergroup csapat, amelynek tagjait Jamie Lidell hívta össze. A csapattagjai pontosabban a Warp kiadó Tim Exile-ja, a DMC Shiftee, az MPC Jeremy Ellis és a szintibarát Mr Jimmy. Persze főtámogatójuk a Native Instruments, szóval ne csodáljuk ha kütyüijeiken remek keveréseket dobnak majd össze.

Junior Boys

Picture of Junior Boys

Jeremy Greenspan és Matt Didemus egyenesen Kanadából jön Budapestre Junior Boys nevű formációjukkal, hogy végre nálunk is megmutassák, milyen is egy igazán jó elektronikus popzenekar. Legutóbbi lemezük, az It’s All True tavaly jelent meg, amelynek dalai mellett valószínűleg régebbi lemezeik szerzeményeit is eljátsszák.

Nicolas Jaar

Picture of Nicolas Jaar

Az hagyján, hogy Nicolas Jaar tiszteletét teszi az idei EB fesztiválon, de óriási szerencsékre nem DJ-settel készül, hanem zenekari felállásban. Nagysikerű Space Is Only Noise című debüt lemeze alapból egy remekmű, de így élőben végighallgatva valószínűleg felejthetetlen élmény lesz.

Modeselektor

Picture of Modeselektor — PNG

Szerencsére nem kellett sokáig aggódnunk, hogy elmaradt a Szigetes Modeselektorfellépés, hiszen hamar kiderült, hogy ősszel szeretnének ellátogatni hozzánk. Az Electronic Beats-nél nem is lenne alkalmasabb rendezvény a világon, hogy a német duó egy fergeteges elektro bulit csapjon, méghozzá legutóbbi lemezük, a Monkeytown társaságában. Természetesen ők is live settel készülnek.

Helyszín: Millenáris Teátrum, Budapest
Időpont: 2012.09.13.
Jegyár: elővételben 3500 Ft / helyszínen 4500 Ft
Facebook event

Advertisements