Swim Deep

Valahogy Birmingham környéke eléggé felkapott lett az utóbbi egy évben zenekari fronton – gondoljunk csak a Peace-re -, ezúttal szeretnénk bemutatni a város egyik legújabb felfedezettjét, a Swim Deep-et.

Első ránázásre a srácok teljesen úgy néznek ki, mint akik egyenesen a 90-es évekből szöktek volna meg, zeneileg szerencsére azért a jelenben élnek. Saját elmondásuk szerint zenéjük olyan, mintha a Duran Duran-t összekeverték volna a One Direction-al, ami elég abszurdul hangzik.Valójában olyan, mintha a Wavves féle éneket a korai Stone Roses számokra rákevertük volna.

Debüt számukból/klipjükből nem csak az derül ki, hogy a fiúk szeretnek gördeszkázni, hanem ha oda figyelünk a szövegre is, még ezt a mondatot is felfedezhetjük: “Fuck your romance I wanna pretend that Jenny Lee Lindberg is my girlfriend”. Az említett hölgy nem más, mint a Warpaint basszusgitárosa, akitől azóta is remélik, hogy kapnak valamiféle visszajelzést.Mindenesetre a Swim Deep gépezete még csak most indul be, reméljük, hogy jövőre már egy debüt lemezt kaphatunk tőlük.

Hely: Birmingham, UK
Műfaj: pop rock
Lemez: –
Facebook