Nagy Soundkitchen koncertdömping

Már több mint egy éve elégíti ki a Soundkitchen csapata az igényes zenék kedvelőit koncertszervezéseikkel (Lamb, Zola Jesus, Warpaint, Japandroids). Végre valaki beindította az itthoni zenei életet. Már október első hetében négy ígéretes koncertet is rendeznek, sőt, aki mind a négy estére ellátogat, azok között egy bérletet sorsolnak ki 2012 további SK koncertekre, részletek itt.

Picture of XXYYXX

Marcel Everett aka XXYYXX pofátlanul fiatalkora ellenére (16), már a legnevesebb szaksajtó emlegeti idén megjelent lemezét és remixeit. Számaiban a post-dubstep, a chillwave és trap határait mossa össze, amellyel egy igazán fülbemászó atmoszférát teremt. Mellette még a hasonló stílusú, Giraffage is felfog lépni.

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest
Időpont: 2012.10.01.
Jegyár: elővételben 600 Ft / helyszínen 900 Ft
Facebook event

Picture of Tu Fawning

Tu Fawning egyenesen az amerikai Portland-ből érkezik hozzánk, hogy bemutassák a folk, new rave és ambient elemeit ötvöző dalaikat. Fronténekesnőjük, Corrina Repp gyönyörű hangját egészíti ki a csapat többi tagjának tehetsége. Legutóbbi lemezük, az A Monument idén jelent meg, amelyen már nagyobb hangsúlyt fektettek az ütősökre és a szintetizátorokra.

Helyszín: Trafó Ház – Mappa Klub, Budapest
Időpont: 2012.10.03
Jegyár: 1200 Ft
Facebook event

Picture of Team Me

Norvégia legújabb tehetségét, a Team Me-t lassan egész Európa megismeri, hiszen nyugaton már rengeteg neves fesztiválon részt vettek (Latitude, Rokslide), ráadásul a kritikus NME is elismeréssel beszél róluk. Bemutatkozó indie pop lemezük tavasszal jelent meg To The Treetops név alatt. Előzenekarként a Hó Márton és Jégkorszak fog fellépni.

Helyszín: Akvárium Klub
Időpont: 2012.10.04.
Jegyár: 1200 Ft
Facebook event

A korábban Thee és Ecre néven alkotó francia Yann Tambour az évezred eleje óta építgeti saját kis zenei mikrokozmoszát, melyben békésen megfér egymás mellett a hetvenes évek rockzenéje, a középkori népzene, a francia sanzon és a nyugat-afrikai mandinka. Első lemezét 2011-ben jelentette meg már Stranded Horse névalatt.

Helyszín: A38 Kiállítótér
Időpont: 2012.10.05.
Jegyár: 1000 Ft
Facebook event