Nagy Soundkitchen koncertdömping – Part II

Soundkitchen csapata (Lamb, Zola Jesus, Warpaint, Japandroids) nem tud leállni egy perce sem. A múltkori koncertarzenál után figyelmetekbe ajánlanánk következő meghívottjaikat is – igaz most nem egy héten belül lesz minden -. Ezúttal is kapunk mindenféle északi, folk, indie bandát sőt egy kicsit még az elektronika felé is kikacsingattak.

Izland egyik legizgalmasabb új zenekara kétség kívül a 2008-ban alakult Lockerbie, akik igaz, hogy még abban az évben feloszlottak, de újult erővel mégis folytatták a zenélést. Azóta elkészítették első lemezüket, az Ólgusjór-t, amelynek post-rockos hatású számait nálunk is befogják mutatni.

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest
Időpont: 2012.10.21.
Jegyár: elővételben: 1300 Ft / helyszínen: 2000 Ft
Facebook event

A korábban That Mouth néven futó rejtélyes duó az, aki kilóg az eddig megszokott Soundkitchen szervezések közül. Helen és Chris Hamilton egyenesen Angliából fog jönni a Death Rattle elektronikus doom pop-nak titulált zenéjével. Első EP-jük, a The Dig tavaly jelent meg, de az utóbbi időben Fleetwood Mac feldolgozásukkal kerültek a központba.

Helyszín: Toldi Klub, Budapest
Időpont: 2012.10.24.
Jegyár: 1000 Ft
Facebook event

Picture of Shearwater

Shearwater már igazi múlttal rendelkezik, hiszen már tizenkét éve vannak együtt – kisebb nagyobb zenekari változások közepette- és ez idő alatt nyolc lemezük is megjelent. Több olyan legendás kiadónál, mint a Matador vagy a Subpop leszerződtettek, az utóbbinál jelent meg idei Animal Joy című folk lemezük. Előttük a szigorú vallásos családból származó Jesca Hopp fogja bemelegíteni a közönséget, akit olyan hírességek kedvelnek, mint például Tom Waits.

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest
Időpont: 2012.11.08.
Jegyár: elővételben: 2300 Ft / helyszínen: 3000 Ft
Facebook event

Picture of Yes Cadets

Igazából az angol Yes Cadets még nem rendelkezik teljes lemezzel, de ennek ellenére már most hatalmas népszerűségre tettek szert. A BBC Radio 1 még mielőtt megjelent volna Le Mans című EP-jük, már a demó verziót közvetítette éjjel-nappal. Valószínűleg a jövőben még sokat fogunk felőlük hallani, hiszen mondanunk sem kell zenéjükre hatással volt rengeteg kedvencünk.

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest
Időpont: 2012.11.13.
Jegyár: elővételben: 1500 Ft / helyszínen: 2000 Ft
Facebook event

Advertisements