The Cribs @ Akvárium Klub

Hétfő este nem éppen a legalkalmasabb időpont a bulizáshoz, de ha arról van szó, hogy a kétezres évek egyik legfelkapottabb indie zenekara lép föl egy klubkoncerten, akkor nincsenek akadályok. A Jarman testvérek zenekara, a The Cribs nem először járt nálunk, de valljuk be a Sziget azért egy más világ.

Idén már ötödször volt szerencsém a Carbovaris-hoz – sőt december még egyszer lesz, ugyanis közös esténk lesz -, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy srácok még sokra fogják vinni. A közben szállingózó közönség ugyan különösebben még nem rázódott bele az estébe, de annyi szent, hogy remek választás volt előzenekarnak a macska mániás csapat.

Annak ellenére, hogy arról volt szó, hogy fél tízkor már a színpadon lesz a The Cribs csak bő háromnegyed óra késéssel csaptak a húrok közé. Koncerten plusz egy gitárossal játszó zenekar, annak ellenére, hogy végig turnézták az egész évet idei lemezükkel, az In The Belly Of The Brazen Bull-al, eléggé energikusan kezdtek. Természetesen az említett lemezen volt a hangsúly, egyből új slágerükkel, a Come On, Be A No One-al kezdtek, amelyet a közönség heves ugrálással hálált meg, persze a későbbiekben még jobban felpörögtek a rajongók. Mind az öt lemezükről játszottak számokat, de koncert közben elgondolkodtam, hogy miért csak az indievel szokták emlegetni őket, hiszen zenéjük bőven megfér a garázs rock keretein belül is. Az ikerpár, Gary és Rayman között remekül működik a kapcsolat, annak ellenére, hogy  két különböző karaktert személyesítenek meg, míg Gary a szolidabb, addig Rayman a vagány gyereket hozza, mindig a magukhoz illőbb számokat énekelték, na de persze közösen is dalolásztak. Sajnos utolsó számaikat nem hallhattuk, mert sietnünk kellett haza, de hallottuk, hogy Ryan Jarman egy body surf erejéig belevetette magát a tömegbe, ja és sikerült a Man’s Needs-ről is lemaradnunk.

Összességében remek kis koncertet szervezett a Soundkitchen csapata (ugye nem kell sorolni kiket hívtak eddig?), bár a közönség viszonylag csekély volt annak ellenére, hogy mekkora név lépett fel. Viszont a rajongókkal szomorúan kell közölnünk, hogy egy jó darabig biztosan nem fogják újra látni a Cribs-t, hiszen hosszabb szünetet terveznek, de vannak olyan pletykák is, hogy befejezik a zenekarosdit.

Advertisements