Lemezkritikák: Crystal Castles, Lana Del Rey

Picture of Crystal Castles

Novemberben különösebben nem érkezett túl sok érdekfeszítő lemez, bár ami számunkra fontos, azoknak annál inkább örültünk. Nem is húzom tovább a szót olvassátok el kritikáinkat e havi kedvenceinkről.

Crystal Castles – III

Ethan és Alice harmadik lemezét nagyon vártuk már az elmúlt hónapokban, kíváncsiak voltunk, hogy van-e még potencia a Crystal Castles-ban. Folyamatosan jöttek a hírek felőlük majd pár új szám is (Plague, Wrath Of God), amelyek után tudtuk, hogy ez lemez csak jó lehet, nem meglepő módon az is lett. Érdemes tudni a Varsóban készült lemezről, hogy Ethan nem használt számítógépet a számok elkészítéséhez, amely manapság elektronikai zenészeknél nagy szó, inkább régi analóg szintetizátorokkal barátkozott. Véleményem szerint sokkal befogadhatóbb lemezre sikeredett a III, az Insulint leszámítva egyik szám se idézi meg a régi punkosabb hangzásukat, talán a rave, ami nagyhatással lehetett, elég csak meghallgatni a Telepath-ot vagy a Plague-t. Alice is visszavett, kevesebb sikoltozás van, de azért még mindig arról énekel, hogy mekkora egy szar hely a mi világunk (a számcímek már szó kimondóak). Alig bírunk februárig várni, hiszen a múltkori Szigetes bulijuk után végre egy klubkoncert keretein belül is bulizhatunk velük egyet az A38-on.

Megjelenés: 2012.11.12.
Műfaj: electro
Kiadó: Fiction Records
Hallgasd meg: Plague, Sad Eyes, Wrath Of God, Telepath

—————————————————————————————————

Lana Del Rey – Paradise

Lana Del Rey-ből sosem elég, merem állítani, hogy ez az ő éve volt. Born To Die című debüt lemeze mellett szinte mindenhol szerepelt a médián belül, ráadásul nagy örömünkre kiadta a The Paradise Edition -t, amely nyolc újabb szerzeményt tartalmaz. A list a Ride-al kezdődik, amely nemrég egy tíz perc hosszú klipet/kis filmet kapott, amely hűen szokásához az amerikai szabadságról szól. A Cola-ban megtudhatjuk milyen ízű Lana bizonyos nemi szerve , de a Body Electric sem egy elhanyagolható darab – kár, hogy a korábbi netes verziók jobban megvoltak hangszerelve -. A Blue Velvet sokaknak ismerős lehet, no nem feltétlenül a H&M reklámjára gondolok, hanem David Lynch klasszikusára. Az utolsó két szám két lassabb darab, különösebben nem izgalmasabb művek.

Megjelenés: 2012.11.09.
Műfaj: indie pop
Kiadó: Polydor
Hallgasd meg: Cola, Ride, Body Electric