Best Albums Of 2012: 20-11.

cropped-fej.jpg

Lassan közeledünk az év legjobb lemezéhez, de most csak még a 20-11-ig találjátok meg kedvenc 2012-es lemezeinket – előző adagot is tekintsétek meg -.

20. Toy – TOY

Album cover for ToyAnnak, aki nagyon hiányolta idén a Horrors-t sem volt nagy problémája, hiszen új befutóként a Toy kerülhetett kedvencei közé. A majdnem egy órás cím nélküli debütük nem éppen egy könnyen emészthető darab (már csak a hosszúsága miatt is). Egyedi hangzásuk a 70-es éveket idézi meg, nagyjából olyan, mintha a Horrors és Tame Impala szerelemgyereke lenne.
_
_

——————————————————————————————————————–

19. Django Django – Django Django

Django Django-ra nehéz szavakat találni, olyanok, mintha a 80-as évekből tévedtek volna ide, de közben 2008-ban megálltak egy kis továbbképzésre. Ugyanis nem meglepő módon a szintetizátorok uralják első lemezüket, amely igazán változatosra sikeredett.

——————————————————————————————————————–

18. Totally Enormous Extinct Dinosaurs – Trouble

Már tavaly tudtuk, hogy Totally Enormous Extinct Dinosaurs (beletelt pár napba míg megjegyeztük) debüt lemezére érdemes lesz odafigyelni. Jött június, és egyből ki is derült számunkra, a house igenis újra divatját éli. Simán belehet rakni az egész Trouble-t egy buliban, biztosan megfogja mozgatni a jelenlévőket.

——————————————————————————————————————–

17. Citizens! – Here We Are
Citizens! egy újabb indie zenekar, amely reményt adott, hogy ebben a műfajban még mindig van élet. Nem kisebb nevet, mint a Franz Ferdinand énekesét, Alex Kapranos-t szerezték meg producerüknek a Here We Are-hoz. Nem meglepően ennek a hatása meg is érződik a lemezen, de ki bánja, ha olyan számokra bulizhattunk, mint a Reptile vagy a True Romance.

——————————————————————————————————————–

16. Mystery Jets – Radlands
Hiába, ha egy zenekar Amerikába megy megírni éppen soron következő lemezét, annak a hatása teljesen érezhető lesz a számaikon. Így járt a Mystery Jets is, elmentek Texas-ba, majd megszületett a Radlands. Igaz, hogy az indiepop számaikról már megfeledkezhetünk, de egy sokkal érettebb zenekar munkájával ismerkedhettünk meg.

——————————————————————————————————————–

15. Jessie Ware – Devotion
 
Anglia idei popdívája egyértelműen Jessie Warevolt, akinek sikerült minket is elcsábítania. Devotion című lemezét ketten is felügyelték, meg is érezhető ez a kettősség, mégis az év egyik legjobb lemezét neki köszönhettük. A Running és a Wildest Moments máig állandó vendége az Ipod-unknak.
——————————————————————————————————————–
14. Liars – WIXIV

Liars legújabb lemezéhez úgy ült, hogy teljesen a nulláról kezdik eddigi zenélésüket. Búcsúzhatunk a tőlük megszokott noise rock-tól, bár annak ellenére, hogy az elektronika felé mozdultak el így is egy elmebeteg lemezt kaptunk. Viszont albumcíméül szolgáló WIXIW máig nagy rejtély számunkra.
_
_
_
_

——————————————————————————————————————–
13. Grizzly Bear – Shields
Három éve, hogy megjelent a Veckatimest, amellyel hatalmas népszerűségre tett a Brooklyn-i Grizzly Bear. Miután végre újra együtt zenéltek elkészítették a Shields, amelyről bátran állíthatjuk, hogy jobb lett, mint elődje. Negyedik lemezükön érzékelhető, hogy jobban összedolgoztak, hiszen többjük szóló munkáinak a hatása is felfedezhető a számokban.
——————————————————————————————————————–
12. Tame Impala – Lonerism
Ausztrália büszkesége, a Tame Impala is visszatért idén, igaz, hogy csak második lemezükkel, de a Lonerism-el sikeresen bekerültek a legjobbak közé. Kísérletezősebb lett a sok helyen már az év lemezének kikiáltott album, de azért a pszichedelikus rock továbbra is az erősségük maradt.
——————————————————————————————————————–
11. Lana Del Rey – Born To Die

2012 tagadhatatlanul Lana Del Rey éve volt. Mind a mainstream, mind az alternatív zenei rajongók hamar beleszerettek, hatalmas sikerre tett annak ellenére, hogy alig egy év alatt ismerte meg a világ ezen a néven. Born To Die című lemezét mi is tűkön ülve vártuk, és egy-két töltelék számot eltekintve sikerült egy igazán meggyőző albumot összehoznia -nem is beszélve a novemberben megjelent bónuszlemezről-.
_