Blur a Szigeten

Már várható volt, hogy hamarosan kiderül az első 2013-as Sziget fellépő neve, és a korábbi pletykák beigazolódtak, végre Magyarországra jön a Blur. Lassan a 90-es évek összes nagy visszatérője eljutott a Szigetre (tavaly Pulp, idén The Stone Roses), jövőre a britpop fenegyerekén a sor.

A Blur a 90-es évekban vált világhírűvé – többek között – a Parklife és a The Great Escape című lemezeivel és olyan slágerekkel mint a “Girls & Boys”“Country House“, “Song 2”“End Of A Century”“To The End’ és a“Beetlebum”, az évtized kiemelkedő zenekarává téve a bandát. 2003-as Think Tank megjelenése után – akkor meghatározatlan időre – a zenekar felfüggesztette működését. A Damon Albarn vezette formáció 2008-ban, öt év távollét után jelentette be, hogy rendbe téve a zenekaron belüli ellentéteket, visszatér egy hatalmas koncerttel a londoni Hyde Parkban. A nagy eseményre 2009. július 3-án került volna sor, de akkora érdeklődés övezte a koncertet, hogy a Blur már az azt megelőző napon is fellépett a helyszínen, bő egy hónappal később pedig már a Glastonbury főzenekaraként játszott. A tagok hét év után új kislemezzel jelentkeztek, melyet idén két friss szám megjelenése követett, amit a Twitteren mutattak be élőben. 2012-ben pedig napvilágot látott – 21 évvel a debütáló albumuk megjelenése után –  a zenekar eddigi munkásságát egybegyűjtő Blur 21: The Box.
Az együttesről szóló No Distance Left To Run című dokumentumfilmet Grammy-díjra jelölték, 2012-ben életműdíjat kaptak a Brit Awardson és nem utolsósorban a Blur volt az idei londoni olimpia záróeseményének fő attrakciója.

Advertisements