Best New Bands Of 2012

Év végi összeállítások közül mindig a legjobb új zenekarok összeszedését szeretjük, hiszen ilyenkor jövünk rá, hogy bizony mindig akad új a nap alatt (legalábbis újszerű). Szerencsére 2012-ről is elmondhatjuk, hogy jó “termést” kaptunk, sőt akár pár csapatról már most kijelenthetjük, hogy egy szép napon akár még headliner-ek is lehetnek.

Picture of Peace

Peace

Akár azt is mondhatnánk az év legnagyobb felfedezettje a birminghami Peace, de nem fogjuk, mert még nem hallhattuk debüt lemezüket.Mindenesetre a Delicious EP-jük ötcsillagosra sikeredett. Kicsit Foals, kicsit 90-es évek, de mi imádjuk őket.

——————————————————————————————

Picture of DIIV

DIIV

Az év egyik legjobb lemezét a DIIV-nek köszönhettük. Az Oshin-t legszívesebben Kalifornia tengerpartján hallgattuk volna, de az itthoni körülmények mellett is  mindenkinek ajánlani tudjuk őket.

——————————————————————————————

Picture of Dry the River

Dry The River

Na igen, annak ellenére, hogy a Dry The River neve úgy hangzik, mint egy hardcore punk zenekaré, ők egy indie folk-ot játszó csapat, de még milyen szinten, elég csak végighallgatni a Shallow Bed-et.

——————————————————————————————

Picture of Grimes

Grimes

A cuki Claire Boucher-t az első másodperctől fogva imádjuk, sőt Visions című lemeze az év legjobba lett nálunk. Grimes 2012 legnagyobb internetes szenzációja lett, elég csak megtekinteni eddigi klipjeit, ja és a Pussy Ring-ről se feledkezzünk meg.

——————————————————————————————

Picture of Toy

Toy

Ha nagyon körül szeretnénk írni a Toy zenéjét, akkor talán úgy kéne elképzelni, mintha a Horrors és a Tame Impala tagjait összezártuk volna egy szobába több hétre. Cím nélküli debütükön nem egyszer fordulnak elő több, mint hét perces számok.

——————————————————————————————

Picture of 2:54

2:54

Az év csajzenekara egyértelműen a 2:54-et alkotó Thurlow testvérpár. Első lemezüket nagyon vártuk májusban, szerencsére nem kellett csalódtunk melankolikus bemutatkozásukban.

——————————————————————————————

Picture of Citizens! — Here We Are

Citizens!

Már mindenki tudja, hogy a Franz Ferdinand énekesének a keze alatt készült el aCitizens! indie pop slágerekkel teletömött Here We Are -ja. Alapjában véve a csajok szíveit hódítják meg dalaikkal, de azért a fiúk sem unatkoznak, a lemez hallgatása közben.

——————————————————————————————

Picture of Alt-J

Alt-J

Az Alt-J hisztéria igen lassan indult be, először a sajtó imádta An Awesome Wavecímű albumukat, majd szép lassan a nagyközönség is megkedvelte őket, majd egészen a Mercury díj megnyeréséig jutottak.

——————————————————————————————

Picture of Django Django

Django Django

Elsőre mi sem vettük komolyan a Django Django-t, de több hallgatás után már automatikusan végighallgattuk rendkívül változatosra sikeredett első lemezüket.

——————————————————————————————

Picture of Spector

Spector

Habár egyre kevesebb indie zenekar van, azért évről-évre akad egy-két csapat, amely életben tartja ezt a vonalat, ilyen a Spector is. Enjoy While It Lasts című bemutatkozásukat akár egy szóval is lehetne jellemezni, indie.