HAIM

Csajbandáról már jó régen írtunk nektek, valószínűleg a mai mezőnyből a Los Angeles-i HAIM a legkiemelkedőbb, hiszen már tavaly óta minden zenei blog az év nagy befutójának tartja őket.

Kanyarodjunk vissza egy kicsit az időben. Este, Danielle és Alana Haim (voilá, innen a nevük) zenei karrierje már jóval korábban elkezdődött. a 2000-es évek közepén még szüleikkel együtt, a Rockinhaim-ban játszottak együtt, de ahogy felnőttek inkább saját útjukat szerették volna járni. Este lediplomázott, Danielle együtt turnézott Jenny Lewis-al és Julian Casablancas-al, mivel Alana a legfiatalabb ő az első évben ott hagyta az egyetemet testvérei miatt.

Talán mondani sem kell ilyen közegben nagy hatással volt rájuk a Fleetwood Mac, ezért a folk-ot nagy előnyben részesítik, de mivel a 90-es évek gyermekei így az akkori R&B is hozzájuk tartozik. Így alakult ki, hogy zenéjük ötvözi a folk és R&B elemeit.

Tavaly februárban kiadták első, három számos EP-jüket, a Forever-t, amely ingyen le is tölthető volt. Majd kaptak egy szerződést a Polydor Records-tól. Nagysikerű SXSW-és fellépésük után együtt koncertezhettek Florence and the Machine-nal és a Mumford & Sons-al. Idén sikerült megnyerniük a BBC Sound Of 2013-mat, most már csak a debüt lemezükre várunk.

Hely: Los Angeles, USA
Műfaj: indie pop
Lemez: HAIM – Forever EP
Facebook