Patrick Wolf a Trafóban

Picture of Patrick Wolf — by Saga Sig

A kortárs popzene egyik legnagyobb tehetsége, a brit multiinstrumentalista-dalszerző-énekes-producer Patrick Wolf még csak 29 éves, de már karrierjének tizedik évfordulóját ünnepli a legfontosabb dalainak akusztikus verzióiból összeállított Sundark and Riverlight című dupla albummal, és annak turnéjával, melynek során első magyarországi koncertjét adja.

Patrick Wolf zenéjében igen jól megfér egymás mellett klasszikus zenei képzettsége, a középkor és a reneszánsz világának szeretete, a punk, a radikális elektronikus zene és a klasszikus dalszerzői hagyomány. Eddigi életútja és hat stúdiólemeze rendkívüli pályát és fejlődési ívet jár be. Különösen érzékeny, excentrikus művészként sosem illett konvencionális keretek közé, kemény külső és belső harcok árán jutott el arra a pontra, ahonnan már bőven van mire visszatekinteni, összegezni, majd továbblépni ezen a nem mindennapi életpályán. Az utóbbi pár évben gyakran feltűnik Patti Smith kísérőzenekarában, de játszott már a CocoRosie, az Arcade Fire, a Chicks On Speed vagy Owen Pallett vendégeként is.
A budapesti koncerten – ahogy az új karrier áttekintő dupla lemezen is – akusztikus hangszerelésben hallhatunk válogatást az első öt album dalaiból, az általa használt számtalan hangszerből pedig bármi felbukkanhat a keze alatt, legyen az kelta hárfa, ukulele, brácsa, cimbalom vagy zongora.

Helyszín: Trafó, Budapest
Időpont: 2013.02.27.
Jegyár: elővételben 2500 Ft / helyszínen 3000 Ft
Facebook event