Palma Violets

Az elmúlt években már több zenekarra is rámondták, hogy a gitárzenét újra divatba fogja hozni (gondoljunk csak a The Vaccines-ra), ezúttal a Palma Violets került a sor, hogy tegyen ez ügyben.

Ez a négy londoni, piszkosul fiatal srác alig két éve alapította meg zenekarát és ennyi idő alatt képes volt elérni azt, hogy több fontosabb sajtónak (itt főleg az NME-re gondolunk) a kegyeit elnyerje. Tavaly az év legjobb száma díjat is besöpörték Best Of Friends című számukkal – sőt idén az NME Awards-on a legjobb új zenekar díjat is megkapták -.

De mégis milyen zenét játszanak ők? Gitárzenekar lévén természetesen a jó öreg garage rock, indie és punk egyvelegét. Leginkább a The Libertines-hez lehetne hasonlítani őket, hozzájuk hasonlóan ők is két frontemberrel, Alexander “Chilli” Jesson és Samuel Fryer rendelkeznek, akik által koncertjeik emlékezetesek maradnak. Nem is kellett túl sokat várni első lemezükre, hiszen miután a Rough Trade kiadó szakembere felfedezte őket egyből szerződést ajánlott fel nekik. A 180 februárban jelent meg és viszonylag pozitív kritikákat kapott.

Hely: London, UK
Műfaj: britpop, indie
Album: Palma Violets – 180 (2013.02.25.)
Facebook