The Soft Moon az A38-on

Soft-Moon

Jövőhéten első alkalommal fog fellépni az A38-on a San Fransisco-i post-punk együttes, a The Soft Moon. Luis Vasquez pár évvel ezelőtt még szóló zenészként kezdte el a jelenleg trióként működő formációt, és ez idő alatt a műfaj kiemelkedő csapatává alakította a Joy Divison-féle borongós hangzásokat is felhasználó zenekart.

Három éve jelent meg első, cím nélküli lemeze, amelyet még teljesen egyedül készített – a koncertekre már kénytelen volt zenészeket is fölvennie -, majd az azt követő évben jött Total Decay című EP lemez és tavaly már a második, Zeros című lemezét hallgathattuk agyon.

Mégis miben is egyedi a Soft Moon? Az atmoszféra teremtésben. Horrorfilmekbe illő kísérteties hangzásokat képes teremteni, amelyek természetesen a fellépéseiken magával ragadják az embert, feltéve, ha nem szívbajos az illető. Talán zeneileg nem a legbonyolultabbak, de mégis meg van bennük az a tulajdonság, hogy hamar magával tudnak ragadni.

A sok észak-európai zenekar után végre egy vérbeli zenekart szervezett be nekünk a Soundkitchen csapata – a Holalo közreműködésével -.

Helyszín: A38, Budapest
Időpont: 2013.04.07.
Jegyár: elővételben 2000 Ft / helyszínen 3000 Ft
Facebook event

Diszkográfia:

– The Soft Moon – The Soft Moon (2010)
– The Soft Moon – Total Decay (2011)
– The Soft Moon – Zeros (2012)

Advertisements