Album: Yeah Yeah Yeahs – Mosquito

Már négy éve, hogy megjelent a Yeah Yeah Yeahs-nek világsikert hozó It’s Blitz!, amely valóban az elmúlt évtized egyik legjobb darabja lett. Azóta egy kicsit eltűntek a rivalda fényből – ki-ki csinálta a saját mellék projektjét -, azonban év elején kiderült, hogy Karen O-ék tavasszal jelentkeznek negyedik lemezükkel, a Mosquito-val.

yymyMielőtt még bármit is mondanék, le kell szögeznem, hogy a világ egyik legundorítóbb borítóját sikerült összehozni a lemezhez, szerencsére a rajta szereplő tizenegy szám már nem ilyen színvonalú. A Mosquito első single-jével, a Sacrilege-el kezdődik az album, amely valóban egyik legjobb lett, többek közt a szám végén belépő gospel kórusnak is köszönhetően. Sajnos a Subway lassú balladájával megfolytja az előtte megteremtett emelkedett hangulatot. És nagyjából az album háromnegyedéig ez a hullámvölgy meg is marad, sajnos elég szarul lett összerakva a számlista. Viszont, ami nagyon tetszett, hogy az olyan számokban, mint a Mosquito vagy az Area 52-ben Karen O újra a Fever To Tell-ben (első lemezük) megismert pajkos oldalát hozza. A Buried Alive-ban újdonság képen Dr. Octagon rappelését is üdvözölhetjük. A Despair és a Wedding Song ugyan szépen, de borzasztóan unalmasan zárja le a lemezt.

Mit is mondhatnák összegzésül? A Mosquito büszkén sorakozhat eddigi lemezeik mellett, de csak utolsóként a sorban, viszont ezt a borítót sose fogom megérteni…

Megjelenés: 2013.04.15.
Műfaj: indie pop, punk
Kiadó: Polydor
Hallgasd meg: Sacrilege, Slave, Mosquito
Értékelés: 7/10

Advertisements