Szülinapi hét az A38 Hajón

Szinte hihetetlen, de április 30-án ünnepli 10. születésnapját, Budapest egyik (ha nem a leghíresebb) klubja, az A38 Hajó. Az elmúlt évek alatt megszámlálhatatlan mennyiségben fordultak meg a hajón különböző művészeti ágak nemzetközileg is elismert alakjai és már kétszer is elnyerte az a világ legjobb klubja címet.

Hogyan máshogy is lehetne jobban megünnepelni az elmúlt évtizedet, mint két kiemelkedő koncerttel. Lássuk kik fogják bemutatni, miért is érdemes A38-ra zenei programjait figyelemmel követni.

Az évforduló napjára nem mást, mint a José González által vezetett Junip-ot sikerült beszervezni. A svéd trio annak ellenére, hogy lassan már tizenöt éve együtt zenél, csak 2010-ben adta ki első nagylemezét, a Fields-et, amellyel a Szigeten is felléptek nemrégiben. Második lemezük a napokban jelent meg – így a koncert lemezbemutató  is lesz egyben -, immáron cím nélkül, ezzel is utalva a lemez nemes egyszerűségére.

Aki ismeri José González munkásságát az tudhatja mit várjon el a zenekartól. Zenéjükre a könnyen befogadható folk-pop jellemző, és valóban számaikkal képesek olyan megnyugtató atmoszférát teremteniük, amelyet igen kevés zenész képes létrehozni. Szóval senki ne várjon el tőlük egy ugrálós bulit, viszont a látványos világításról a Kiégő Izzók brigádja fog gondoskodni, hogy ezáltal még intimebbé tegyék a Junip fellépését.

A koncert előtt a Rájátszásban a hazai könnyűzene alakjai és kortárs költők fogják egymás műveit egy kicsit más módon bemutatni.

Helyszín: A38, Budapest
Időpont: 2013.04.30.
Jegyár: elővételben 3900 Ft / helyszínen 4400 Ft
Facebook event

————————————————————————–

A !!! (kiejtés: chk chk chk) viszonylag már hosszú ideje a dance-punk színtér vezető alakulata. Ugyanis a csupa geekekből összeverbuválódott nyolcas már 2001 óta jelenteti meg lemezeit kisebb nagyobb sikerrel. Persze egy jellegzetes frontemberrel minden zenekar fellépése emlékezetesebb, így Nic Offer higanymozgással hamar megkedveltette magát a közönséggel, és hamarosan már a fesztiválok fontos fellépője lett a csapat. Sajnos tragédiákban nem volt mentes eddigi fennállásuk, hiszen az évek során két dobosuk is életét vesztette (Mikel Gius és Jerry Fuchs), de emlékükért folytatták a zenélést immáron hatod magukkal.

Zenéjükben rengeteg műfaj keveredik, de leginkább a funkból merített basszustémák, ami egyedivé tette őket, persze a punk és az finom elektronikai elemekről sem szabad megfeledkezni. Nem egy számuk 6-8 percnyi hosszúságával sokszor képes szinte transzba ejteni az embert.

A Junip-hoz hasonlóan a !!! is járt már a Szigeten, azonban mostani koncertjük rendkívül aktuális lesz, hiszen holnap (28.-án) fog megjelenni ötödik, Thr!!!ler című lemezük a Warp Records-nál.

Helyszín: A38, Budapest
Időpont: 2013.05.02.
Jegyár: elővételben 3900 Ft / helyszínen 4400 Ft
Facebook event