Mac DeMarco a Kuplungban

A Holalo szervezésében először fog Magyarországon fellépni Mac Demarco, akiről nyugodtan elmondhatjuk, hogy az egyik legfelkapottabb előadó (legalábbis nyugaton). Május 6-án ugyan elkezdődik az érettségi időszak, de aki teheti, látogasson el a Kuplungba.

A kanadai Mac DeMarco úgy néz ki, mint az a srác volt gimiben, aki egy százasért megevett bármilyen undorító dolgot a padlóról. A saját nevén bemutatkozó Rock And Roll Nightclub című EP-je pedig olyan volt, mintha John Maus Theodor Adorno helyett Buddy Holly életrajzát olvasta volna rogyásig. Azóta kicsit visszavett a torzított hangokból és a vicces átkötő szövegekből, a folytatásként kiadott 2 című albuma már szinte teljes kritikai vastapsot kapott. Az olyan láblógatós, egyszerű gitárpop-dalok, mint a kedvenc cigijéről szóló Ode To Viceroy vagy a nagyjából semmiről szóló Dreamin megidézik a csináld-magad popzene őszinteségét és nevetségesen könnyű őket egy hallgatás után dúdolni.

Mac DeMarco hozza magával előzenekarnak a hasonlóan őszinte dalokban és falzettben mozgó dalszerzőt, Sean Nicholas Savage-et, akinek az eddigi összes megjelent lemezét le lehet ingyen tölteni a Bandcamp oldaláról. Azért említjük, mert érdemes.

Helyszín: Kuplung, Budapest
Időpont: 2013.05.06.
Jegyár: 1500 Ft
Facebook event

Diszkográfia:

– Mac DeMarco – Rock And Roll Nightclub EP (2012)
– Mac DeMarco – 2 (2012)