French Films az Akvárium Klubban

A megszokottól eltérően, ezúttal a Soundkitchen csapata egy olyan északi (finn) zenekart hívott meg a French Films képében, amely inkább a jó öreg brit indie rock képében fejti ki művészetét. Mi csak ajánlani tudjuk a koncertet, hiszen egyre többen figyelnek fel a csapatra.

“Azt akartuk, hogy pszichedelikusabb legyen, miközben igyekeztünk megtartani a dalonkénti maximum három akkordot is.” – mondta Johannes Leppänen, a French Films énekese a finn zenekar második nagylemezéről, ebből pedig könnyen kitalálhatjuk, hogy az öttagú formáció a legjobbkor érkezik Budapestre, hiszen pont azt a fülbemászóan zajos gitárpopot játssza, ami mostanában itthon és világszerte is második virágkorát éli. Zenéjük a Ramones, a Beat Happening és a Beach Boys mellett természetesen a Jesus And Mary Chain nevét is eszünkbe juttathatja; első lemezükkel gyorsan meg is nyerték az European Border Breakers Award fődíját, amit előttük olyanoknak osztogattak, mint Lykke Li, Katie Melua vagy a Mumford & Sons.

Az idén áprilisban megjelent folytatás, az elődjénél is színesebb White Orchid megnyitotta a kapukat Amerika felé is – de mi még a júniusban kezdődő tengerentúli turné előtt elkaphatjuk őket!

181425_10151685843434136_1500122588_nHelyszín: Akvárium Klub, Budapest
Időpont: 2013.05.19.
Jegyár: 1000 Ft
Facebook event

Diszkográfia:

– French Films – Imaginary Future (2011)
– French Films – White Orchid (2013)

Advertisements