MS MR

Szintipop duókból sosem elég, az elmúlt években csak úgy özönlöttek (pl. Niki & The Dove, Hurts stb.), az idei felhozatalból eddig az MS MR tűnik a legkiemelkedőbbnek, nem véletlenül.

Lizzy Plapinger és Max Hershenow hol máshol, mint a New York-i Brooklyn-ban kezdte pályafutását. Hasonlóan Lana Del Rey-hez a “Tumblr generáció” részeseiként,ők is egy saját készítésű montázs videóval keltették fel a figyelmet a Hurricane tavalyi videójával, és azonnal rajongókra találtak a bloggerek körében. Még tavaly kiadták a Candy Bar Creep Show EP-jüket, amelynek nagy része később fel is került a teljes lemezre is. Az igazi népszerűség elérését többekközt a Game Of Thrones sorozatnak köszönhetik, ugyanis az annak előzetesében szereplő Bones után sokan váltak kíváncsivá a párosra.

Azt nem mondhatjuk, hogy túlzottan egyedi lenne a zenéjük, mégis, vagy ennek dacára Lizzy-nek naponta más-más színben ragyog hajkoronája – sokszor Florence-éval vetekedő hangjával remekül egészíti ki a szintipop jellegzetességeit. Szóval, akik szeretik  Zola Jesus-t, Florence-t vagy a Bat For Lashes-t, azok bátran szerezzék be első nagylemezüket, a Secondhand Rapture-t.

Hely: Brooklyn, USA
Műfaj: synth pop
Lemez: MS MR – Secondhand Rapture
Facebook