“Stílszerűen puncs fogyasztásból született” – The Punch interjú

Nemrég az esztergomi Kaleidoszkóp Házban lépett fel a hazai indie szcéna egyik föltörekvő csapata, a The Punch. Koncertjük után készítettünk egy interjút a csapat gitárosával, Lacával.

– Meséljétek el az IndieClub olvasóinak röviden, hogy alakult a zenekarotok és honnan van a nevetek!

Huu ez sohasem egyszerű, röviden összefoglalni egy egész több éves sztorit. Röviden talán én így fogalmaznám meg: a zenekar léte a véletlen és szerencsés találkozásoknak (Jim és Miki), a kitartó jelentkezésnek és akarásnak (Laca) és az el nem keseredő tagkeresésnek (Gergő) is köszönhető.

A név pedig egy laza nyári délutános kávé és stílszerűen puncs fogyasztásból született…

– Tagadhatatlan a zenéteken az Arctic Monkeys hatása, hogy álltok ezzel kapcsolatban?

Alapvető emberi tulajdonság a kategorizálás. Próbálunk távolodni a címkézéstől, és, aki ismeri a zenekart és jobban belehallgat a munkásságunkba az meghallja benne a többi zenekar (Beatles, Tame Impala, Jefferson Airplane, igazából bármi más) hatását is. Azt csináljuk, ami jól esik, intuitíven és ösztönösen.

– Tavaly jelent meg Fragments című EP-tek, hogy fogadta a közönség?

Mindenképpen egy korszakot akarunk lezárni a Fragments-el, aki eddig is járt koncertjeinkre annak nem újdonság ez az anyag, aki meg még nem találkozott velünk annak talán az EP-n keresztül sikerül magunkból megmutatni valamit, de az nem titok, hogy a zenekar jelenleg, már más irányba halad. A fogadtatás nehéz dolog, sok zenekar elmondhatja, hogy kap hideget és meleget egyaránt, de legalább kapnak valamit. Én személy szerint ennek a rövidke new yorki „kritikának” örülök a legjobban: http://www.dingusonmusic.com/2013/01/09/fragments-ep/

De hallgassa meg mindenki és formáljon véleményt, ha meg nagyon bejön töltse is le (ingyen van): http://thepunchmusic.bandcamp.com/

– Mikorra várható a bemutatkozó lemezetek?

Bemutatkozó lemez nem lesz ellenben egy Ep trilógia igen, melynek első része a Fragments volt, a maradék kettő még ebben az évben fog kijönni, mindegyik 4-4 számmal és más-más hangulatban. Pontos dátumot nem tudok mondani, de tudni fog róla mindenki az biztos.

– Mik a terveitek az év további részében?

Elsősorban most a Talentométerre koncentrálunk, melynek június 9-én lesz az elődöntője, itt is van a promója:

Aztán talán végre valahára lesz egy videoklipünk is! Valamint a többi EP megjelenítését szervezzük, valamint egy kicsit agresszívebb terjeszkedést és nagyobb visszhangot akarunk a zenekarnak és persze új számok kreálását.

– Hogyan éreztétek itt Esztergomban magatokat, mennyiben volt más az itteni közönség?

Esztergom egy különleges hely, legalább is nekünk úgy tűnik, hogy jó arc emberek ragaszkodnak a saját bulijaikhoz. Kétszer zenéltünk Egomban és mind a kétszer jó buli volt, és máskor is mennénk szívesen.