Lemezkritikák: MS MR, Is Tropical, Crystal Fighters

Ezen a héten megismerkedtünk a MS MR első lemezével, agyon hallgattuk az Is Tropical fantasztikus második lemezét és csalódtunk egy nagyot a Crystal Fighters új albumában.

MS MR – Secondhand Rapture

ms mrAz MS MR bemutatkozó lemezére már a tavalyi Candy Bar Creep Show EP-jük óta vártam, azonban az eszembe se jutott volna, hogy tulajdonképpen már a lemez felét meg is hallgattam akkor. Ugyanis sokakkal ellentétben ők fogták magukat és az egészet rápakolták a Secondhand Rapture-ra, ami valljuk be őszintén egy kicsit szégyenteljes, mivel ez ötlettelenségre utal. Mert hiába a remek Hurricane és Bones, a számok többsége inkább töltelék, mint önállóan is helytálló szerzemény. Az új számok közül a Fantasy és a Think Of You igazán slágeres darab, de összességében elmegy a többi is. Igazából szórakoztató a lemez, de több, mint valószínű két év múlva már el is fogjuk felejteni az egészet.

Megjelenés: 2013.05.13.
Műfaj: synth-pop
Kiadó: Columbia Records
Hallgasd meg: Bones
Értékelés: 7/10

—————————————————————————————–

Is Tropical – I’m Leaving

istropHabár az Is Tropical nem az egyik legnagyobb indie zenekar a világon, mégis hatalmas népszerűségre tett szert a rajongók körében, köztük velünk is. Kíváncsian vártuk második lemezüket, az I’m Leaving-et, amelynek beharangozó dala a Dancing Anymore (amelyben frontemberük Gary Barber barátnőjével duettezik), ha mással nem is,annál fantáziadúsabb klipjével tuti a középpontba került. A lemezen sorban kellemes kis dalocskák szerepelnek, sokkal érettebb darabok, mint a Native To-n. Az album csúcspontja tagadhatatlanul a Video, amely eddigi legjobb daluk. Sokszor jutott eszembe a Mystery Jets hallgatás közben, de nem hangzásában, hanem hangulatában hasonló. A Yellow Teeth Ellie Fletcher-el (Crystal Fighters) és a maga hét pernyi hosszúságával zárja le a lemezt. Nagyon jót tett a triónak, hogy Luke Smith-el (Foals második lemezének producere) közösen a dolgoztak, és így sikerült egy sokkal érettebb oldalukat is megmutatniuk.

Megjelenés: 2013.05.20.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Kitsuné
Hallgasd meg: Video, Dancing Anymore
Értékelés: 10/10

—————————————————————————————–

Crystal Fighters – Cave Rave

cfcrAmikor először hallottunk a Crystal Fighters-ről soha az életben nem gondoltuk volna, hogy zenéjüket valaha is szeretni fogja a nagyközönség, erre föl még nálunk is az egyik legnépszerűbb zenekarnak számít. Bíztunk benne, hogy a Cave Rave is lesz legalább annyira egyedi, mint bemutatkozó lemezük, de sajnos nagyot kellett csalódnunk. Az egész album olyan, mintha a Wave-et és a You & I -t megsokszorosították volna. Sajnos csak két szám, a Separator és az Are We One az, amelyről elmondható, hogy pont olyan őrült tempójú, amiért bele szerettünk a zenekarba. Hiába folytatták a baszk elemek használatát, amely eddig egyedivé tette a hangzásukat, ez mostanra már elvesztette azt a hatást amivel izgalmasabbá tette zenéjüket.

Megjelenés: 2013.05.27.
Műfaj: folktronica
Kiadó: Zirkulo
Hallgasd meg: Separator, You & I
Értékelés: 6/10